Wilt u flitsbeleggen?

FlitsbeFlitsbeleggenleggen kan behoorlijke bedragen opleveren, maar brengt aan de andere kant ook een aanzienlijk risico met zich mee. Heeft u weinig ervaring met beleggen? Lees dan meer over de hefboomwerking en de risico’s die u loopt, voordat u gebruik maakt van het flitsbeleggen. Daarnaast is het verstandig het droog beleggen met fictief geld eens uit te proberen, zodat u een goed idee krijgt van de gevolgen van bepaalde beslissingen.

Voert u het flitsbeleggen succesvol uit? Dan kunt u rekenen op een aanzienlijk rendement, zelfs wanneer u slechts een beperkte investering doet. Maak hiervoor gebruik van leverage, wat bij de meeste online brokers in grote mate beschikbaar is.

 

Begin hier direct met flitsbeleggen!

 

Flitsbeleggen of speculeren

Flitsbeleggen noemen we ook wel speculeren, al heeft het betrekking op de meest snelle variant hiervan. Speculeren doet u door een positie maximaal enkele uren tot enkele dagen aan te houden. Het flitsbeleggen heeft vaak betrekking op posities van slechts een paar minuten tot maximaal een paar uren, om deze daarna alweer te sluiten. In die korte tijd is het bij een volatiele koers goed mogelijk om een rendement van 5 – 10% te maken. In combinatie met een aanzienlijk kapitaal kan dat tot een behoorlijk rendement leiden, waardoor het flitsbeleggen veel geld op kan leveren.

 

Beleggen met een groot bedrag

Het flitsbeleggen heeft betrekking op het snel beleggen van een groot bedrag, om dat na korte tijd vervolgens weer van de beurs te halen. U kunt op die manier in een korte tijd een aantrekkelijk rendement maken, om daarna een nieuwe positie te openen en het opnieuw te proberen. Het flitsbeleggen heeft wat dat betreft weinig te maken met het daadwerkelijk beleggen door een positie voor de lange termijn in te nemen in een onderneming. In plaats daarvan is het een vorm van speculeren waarbij u uitstekend gebruik kunt maken van opties, futures en bijvoorbeeld CFD’s.

 

Gebruik van leverage

U maakt met CFD’s gebruik van leverage. U hoeft op die manier zelf slechts een beperkt bedrag in te leggen, terwijl u toch kunt speculeren met een groot kapitaal. Een leverage van 400:1 leidt bijvoorbeeld tot een kapitaal van €40.000, op het moment dat u besluit om €100 in te leggen. Indien u een rendement van 5% maakt levert dat een bedrag op van €2.000, ten opzichte van de €100 die u inlegde. Dankzij het flitsbeleggen heeft u een groot bedrag tot uw beschikking dat u snel in kunt zetten, om dit vervolgens (zonder rente) weer terug te betalen en het rendement over te houden.

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het flitsbeleggen een interessant positief rendement op kan leveren, maar dat het er aan de andere kant ook voor kan zorgen dat u met een flink verlies te maken krijgt. Leverage kan twee kanten op werken, waardoor de verliezen harder aan zullen komen. Houd voldoende buffer achter de hand, om deze verliezen op te kunnen vangen. Probeer tijdens het flitsbeleggen in meer dan de helft van de gevallen een positief rendement te maken, om uiteindelijk tot een aantrekkelijke netto opbrengst te kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *