Fictief beleggen

Leer hier alles over fictief beleggen!Fictief beleggen

Het fictief beleggen biedt u de mogelijkheid om hier kennis mee te maken, zonder dat u op dat moment risico hoeft te lopen. Met name het ontbreken van het risico is voor veel mensen een groot voordeel. U gaat aan de slag met bijvoorbeeld €1.000 – €20.000, afhankelijk van de online broker waar u aan de slag gaat.

U mag dat geld beleggen op de manier die u wenst, om uiteindelijk een zo groot mogelijk rendement te maken. Daarnaast kunt u fictief beleggen om bepaalde constructies te leren doorgronden, door na te gaan wat er gebeurt bij bepaalde marktontwikkelingen.

 

Wat is het?

U kunt fictief beleggen door gebruik te maken van een demo account. U krijgt van de broker een bepaald bedrag in handen, dat u kunt gebruiken om een investering te doen. U wordt daar niet echt de eigenaar van, waardoor u ook geen verliezen kunt maken waarvoor u aansprakelijk bent. Houd er rekening mee dat u eventuele positieve rendementen ook weer in dient te leveren. De broker stelt u als het ware een bedrag ter beschikking, dat u kunt gebruiken om de software te leren kennen of uw eerste stappen te zetten binnen de wereld van het beleggen.

 

Voordelen van fictief beleggen

Het grote voordele van fictief beleggen is dat u geen enkel risico loopt, terwijl u aan de andere kant toch de mogelijkheid heeft om na te gaan hoe het voelt om de investeringen te doen. Hoe groot dient de investering te zijn om een aantrekkelijk rendement te maken en hoe voelt het wanneer u een keer een misser maakt? Het is een goed idee om dit eens uit te proberen door fictief te beleggen. U zorgt er daarmee voor dat u al wat ervaring op kunt doen, zonder dat u aan de andere kant risico hoeft te lopen.

 

Nadelen van fictief beleggen

Dat neemt niet weg dat er aan de andere kant ook wel enkele nadelen zitten aan het fictief beleggen. Houd er in ieder geval rekening mee dat u het rendement dat u maakt weer in dient te leveren. Daarnaast kan het zijn dat u vanwege het fictieve karakter te makkelijk gaat denken over de risico’s die u neemt. Op het moment dat u dan de overstap maakt naar het beleggen met uw eigen geld kan het risico hoger oplopen dan u zou verwachten. Het fictief beleggen kost u uiteindelijk niets, dus pas er voor op dat u te gemakkelijk gaat denken over bepaalde investeringen.

 

Waar kan ik fictief beleggen?

U kunt bij een groot aantal verschillende brokers fictief beleggen. Maak bijvoorbeeld gebruik van de software van Plus500 of eToro. U zorgt er dankzij het fictief beleggen voor dat u eenvoudig wat ervaring op kunt doen, om vervolgens zelf een storting te doen en een aantrekkelijk rendement te maken.

 

Geef een reactie