Google

Factorbeleggen

Leer hier alles over factorbeleggen!Factorbeleggen

Het factorbeleggen leidt de laatste jaren tot aanzienlijk betere resultaten, wat de aandacht heeft weten te trekken van veel van de managers van de grote fondsen. Het is volgens hen van belang om drie verschillende factoren in de gaten te houden en op basis daarvan aan- en verkopen te doen. Juist door de drie factoren bij elkaar te brengen is het mogelijk om een aantrekkelijk rendement te maken, zonder het risico te hoog op te laten lopen. Zorg daarom voor het juiste moment van aankopen, ga voor aandelen met een laag risico en een lage volatiliteit en zorg ervoor dat u aandelen koopt die ondergewaardeerd zijn.

 

Juiste moment van aankopen

De kunst van het factorbeleggen begint met het herkennen van ‘momentum’ voor de aandelen. Diverse analisten hebben jarenlang volgehouden dat het timen van de markt zinloos is, maar dat neemt niet weg dat het inspelen op aandelen met een positieve koerstrend wel degelijk interessant is. Deze aandelen doen het beter dan de aandelen met een minder positieve of zelfs een negatieve trend. Het is wat dat betreft verstandig om de aandelen goed in de gaten te houden. Binnen het factorbeleggen is het daarnaast van groot belang om ook de twee volgende factoren mee te nemen in een overweging tot aan- of verkopen.

 

Laag risico en lage volatiliteit

Uit onderzoek vanuit de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw bleek keer op keer dat het risico en rendement zeer sterk met elkaar samenhangen. Door meer risico te nemen, is het op de lange termijn mogelijk om een beter rendement te realiseren. De laatste jaren is echter steeds vaker gebleken dat het ook met aandelen met een lager risico mogelijk is om flinke plussen te maken. Wat dat betreft is het verstandig om binnen het factorbeleggen op zoek te gaan naar aandelen met een laag risico en een lage volatiliteit, die toch voor een interessant rendement kunnen zorgen.

 

Ondergewaardeerde aandelen

Ga ten derde op zoek naar ondergewaardeerde aandelen. U kunt deze herkennen aan een hoge boekwaarde ten opzichte van hun marktwaarde. Deze aandelen geven over het algemeen een hoog rendement, zeker in vergelijking tot de aandelen met alleen een relatief lage beurswaarde. Het sentiment onder beleggers brengt de waarde gemakkelijk omlaag, waardoor er sprake is van een onderwaardering. Door hier op de juiste manier op in te spelen kunt u factorbeleggen. Dit kan een aantrekkelijk rendement opleveren, waardoor dit meer dan de moeite waard is.

 

Factoren combineren

Het is binnen het factorbeleggen uiteraard van belang om de drie factoren op een degelijke manier bij elkaar te brengen. Dit leidt tot een interessante investering, op basis waarvan het mogelijk is om een aantrekkelijk rendement te maken. Dit is bovendien iets dat de fondsmanagers en andere beheerders steeds beter door beginnen te krijgen, nu conventionele wijsheden achterhaald blijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Open een oefen-account

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.