Ga nu ook duurzaam beleggen!Duurzaam beleggen

Het duurzaam beleggen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, al was dit eigenlijk altijd al mogelijk. Het is binnen de duurzame variant van het beleggen en investeren van belang om oog te hebben voor mens en milieu.

Er vindt wat dat betreft een extra selectie-ronde plaats, om na te gaan of de gewenste investering uiteindelijk niet alleen een mooi rendement op zal leveren, maar of deze ook maatschappelijk verantwoord is.

 

Begin hier met duurzaam beleggen!

Naam Exchange Laatste slotkoers Datum Verschil vorige slotkoers Volume Open Hoogste Laagste
ASN Mixfonds 4 AEX - 03-02-2023 - - - - -
Enel Americas NYSE $4,81 17-06-2022 -0,41% $32.429.828 $4,83 $5,09 $4,68
NextEra Energy NYSE $75,60 02-02-2023 +2,76% $18.604.062 $73,57 $76,84 $73,21

Oog voor mens en milieu

Het is binnen het duurzaam beleggen vooral van belang om oog te hebben voor het mens en milieu. Wat is het effect op deze elementen, op het moment dat u besluit om de belegging te doen? Kunt u er daarmee voor zorgen dat u een stap in de juiste richting zet, of gebruikt u de investering aan de andere kant vooral om zelf een aantrekkelijk rendement te maken? Ga na in hoeverre het de maatschappij als geheel verder zal helpen. Indien u daar goed in slaagt kunt u spreken van duurzaam beleggen en zorgt u ervoor dat u niet alleen zelf kunt rekenen op een aantrekkelijk rendement.

 

Sinds de jaren ’80

Het duurzaam beleggen begon in de jaren ’80 van de vorige eeuw vorm te krijgen. Dat betekende echter nog niet de start van de vorm van beleggen zoals we die vandaag de dag kennen. Het ging bij de start vooral om kerken en charitatieve instellingen die besloten geld te steken in projecten waar ook de samenleving als geheel wat aan heeft. Het heeft tot ongeveer het jaar 2000 geduurd tot ook de institutionele beleggers en de beleggingsfondsen zich hierop zijn gaan storten. Dit maakt het tegenwoordig goed mogelijk om duurzaam te beleggen.

 

Duurzame fondsen of banken

Wilt u graag zelf duurzaam beleggen? U kunt zelf een keuze maken uit de verschillende aandelen die er beschikbaar zijn, al kunt u daarnaast ook kiezen uit fondsen en banken die zich daarop hebben toegelegd. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de Triodos Bank en de ASN Bank, die hiermee heel duidelijk een maatschappelijk verantwoorde functie vervullen. U heeft er de mogelijkheid om duurzame spaar- en beleggingsproducten aan te schaffen. Daarnaast kunt u zoeken naar de fondsen die het duurzaam beleggen mogelijk maken, door in bedrijven te investeren die oog hebben voor mens en milieu.

 

Extra selectie

Het duurzaam beleggen vraagt als het ware om een extra selectie. U gebruikt deze om na te gaan of de onderneming of het fonds niet alleen vanuit financiële redenen interessant is, maar dat u hiermee ook wat bij kunt dragen aan de wereld om ons heen. Is dat het geval? Dan kunt u duurzaam beleggen en zorgt u ervoor dat zowel u als de wereld om u heen wat heeft aan de belegging die u op dat moment wenst te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *