Google
Google

Crowdfunding

Beleggen in crowdfunding is de moeite waard!crowdfunding-projecten

Crowdfunding is een nieuwe manier van financiering waarbij zowel ondernemers, stichtingen en particulieren aan hun financieringsbehoeftes kunnen komen. Vroeger ging men altijd naar de bank toe, maar crowdfunding is steeds meer en meer een mooi alternatief aan het worden voor de traditionele manier van financieren.

Bij crowdfunding presenteren ondernemers hun ideeën en vervolgens kan ”the crowd” ervoor kiezen om het project wel of niet te steunen met behulp van geld. Het grote voordeel van de ondernemer is dat er in het geval van afwijzing van de bank toch aan financiering kan worden gekomen. Bij crowdfunding speelt de bank geen rol en velen gunnen de bank geen winst. Crowdfunding komt dan ook mooi uit.

Het grote voordeel voor de investeerder, is dat er per project kan worden gekeken of het interessant is of niet. Er kan ook bijvoorbeeld worden gekeken voor een maatschappelijk verantwoord project zoals iets met zonnepanelen of windenergie.

Een ander groot voordeel voor de investeerder zit hem in de hoge rendementen die met de projecten kunnen worden behaald. Vaak wordt 5% tot 8% geboden en dit zijn percentages waar u zeker tevreden over kunt zijn. Op de beurs moet u dit nog maar zien te behalen! Het spreekt alleen wel voor zich dat u elk project wel goed moet analyseren en beoordelen. Stap pas in als u echt vertrouwen in het project heeft. Het zou zonde zijn als u uw zuur verdiende geld verliest aan een crowdfunding project.

 

Wat zijn goede crowdfunding platforms?

Crowdfunding is flink in opkomst. Crowdfunding platforms maken hier optimaal gebruik van en zorgen ervoor dat vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Grote internationale crowdfunding platforms zijn Kickstarter, Indiegogo en RocketHub. Het kan zeker interessant zijn om eens een kijkje te nemen bij deze platforms.

Als u het liever wat kleiner en nationaler houdt, is het mogelijk om naar Nederlandse crowdfunding platforms te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Geldvoorelkaar.nl, Symbid, Voordekunst, Lendahand, Crowdaboutnow en Oneplanetcrowd. Het grootste wereldwijde platform is Kickstarter en deze heeft ook zijn entree in Nederland gemaakt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.