Contrair beleggen

Contrair beleggen is slim!

Mensen zijn kuddedieren. Dit is iets dat Contrair beleggenik al weet sinds ik 15 jaar ben. Veel mensen vertonen hetzelfde gedrag als van de groep. Het is belangrijk om in een groep te horen en dus niet af te wijken van de rest. In het dierenrijk is dit ook iets dat algemeen bekend is. Een aap moet zich op een zodanige wijze opstellen dat die niet buiten de groep valt.

Ik vind het kuddegedrag persoonlijk altijd grote onzin. Sommige mensen zijn niet eens meer in staat om een eigen mening te vormen. Ontzettend jammer natuurlijk…als het over geld gaat zijn veel mensen helaas net zo erg.

Veel beleggers zijn dan ook kuddedieren. Het jaar 2007 was een jaar waarin alles super ging! Ditzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld een groot gedeelte van het jaar 2013. Mensen worden in zulke periodes dan ook ineens helemaal positief. Iedereen in de buurt gedraagt zich positief, in de media zijn goede berichten te lezen/horen en u wilt hier dan natuurlijk van meeprofiteren! Zulke beleggers gaan dan aandelen kopen! Het gaat immers super op de beurs! De beurs verbreekt record na record…het is dus een goed punt om in te stappen, toch?

Heel jammer is het wanneer u er dan achter komt dat u een aandeel voor een hoge koers heeft gekocht, terwijl dit voor een veel lagere prijs kon in de tijden dat alles wat slechter ging. Het is ook heel jammer als alles dan opnieuw wat slechter gaat en uw aandeel in elkaar stort. U heeft dan hoog gekocht en zult misschien zelfs gedwongen worden om laag te verkopen…dit is het gedrag van zoveel beleggers. Gelukkig is er een oplossing. Deze oplossing heeft contrair beleggen!

 

Wat is contrair beleggen?

Contrair beleggen is het tegenovergestelde van beleggers die kuddegedrag vertonen. Als belegger gaat u dus niet mee met de trends van jan en alleman. U trekt uw eigen plan en u denkt logisch en helder na over bepaalde situaties. U gaat niet mee met de adviezen van anderen. Al helemaal niet van adviezen op verjaardagsfeestjes en van adviezen van uw postbode!

U trekt uw eigen plan en denkt gewoon logisch na. U baseert uw beslissingen op basis van de fundamentele of de technische analyse. Pas als u dit op een goede wijze doet, zorgt u ervoor dat u echt succesvol kunt zijn op de beurs. Contrair beleggen is dus de sleutel tot succes bij het beleggen op de langere termijn.

Volg nooit de massa, de massa is in veel gevallen te laat bij het beleggen op de beurs. Als u schoenenmaker tegen u vertelt dat u ING moet kopen, ga dan flink short op het aandeel! De massa heeft het tenslotte in veel gevallen fout.

 

Toch oppassen?

Het is wel belangrijk om ook op te passen bij het contrair beleggen. Aandelen kopen in slechte tijden is ook niet altijd verstandig. Het kan ook nog slechter gaan met bepaalde aandelen. Baseer uw beslissingen daarom altijd op fundamentele of technische aspecten. Beleg nooit intuïtief, probeer menselijke gedachten uit te schakelen. Deze zijn nutteloos en kunnen u veel geld kosten. Het kan natuurlijk af en toe goed gaan, maar er komt een dag dat u grote verliezen moet gaan accepteren…dit moet u zien te voorkomen!

 

Beleggen bij een professionele broker!

Om contrair te kunnen beleggen, zult u zich wel moeten aanmelden bij een broker. Als u nog geen broker heeft, raad ik u erg aan om u aan te melden bij Plus500. Deze broker biedt ontzettend veel mogelijkheden. U kunt eindelijk verstandig beleggen. Door alle mogelijkheden die de broker biedt, zult u zich als een pro voelen!

Veel succes met het contrair beleggen!

 

Geef een reactie