Google
Google

Coinmarketcap.com

Coinmarketcap.com: het belangrijkste wat u moet weten

CoinmarketcapCoinmarketcap.com is een van de meest gebruikte websites waarmee u cryptocurrencies kunt volgen. Op de website zijn nagenoeg alle cryptocurrencies te vinden die er op de markt zijn. We leggen vandaag het belangrijkste uit wat u moet weten over coinmarketcap. Coinmarketcap.com is een van de meest gebruikte websites waarmee u cryptocurrencies kunt volgen.

Op veel forums voor cryptovaluta’s komt vaak de afkorting CMC voor. Het is de afkorting van coinmarketcap. Er zijn tal van cryptocurrencies waarin u kunt handelen. Zo is er ook een top 10 van cryptovaluta’s. Het gaat bij cryptocurrencies om digitaal geld en van sommige crypto’s wordt gezegd dat ze de toekomst van ons geldsysteem zijn.

 

Cryptomarkt en cryptocurrencies

Op coinmarketcap.com zijn nagenoeg alle cryptocurrencies te vinden die er op de markt zijn. Niet alleen kunt u daar veel te weten komen over de cryptomarkt, maar ook over de cryptocurrency zelf en waar deze beschikbaar is. Op de website kunt u bovendien gebruikmaken van een aantal handige tools. Vandaag zoals gezegd meer over coinmarketcap. Er zijn veel beleggers die op basis van de koersen die deze website samenstelt, hun beleggingsbeslissingen maken. Al met al dus een belangrijke website.

 

Veel bezochte website

Op coinmarketcap.com kunt u meer dan 1.600 coins en tokens volgen. Coinmarketcap is de 277 meest bezochte websites ter wereld. Alle actuele informatie over de cryptocurrencies is daar te vinden. Niet alleen is de huidige koers te zien, maar ook het trade volume. De grootste stijgers en dalers alsmede de marketcap is ook terug te vinden. En dat is nog lang niet alles. Laten we u daarom even meenemen in wat termen en opties.

 

Market en trading pair

Zo ziet u bovenin de website bijvoorbeeld staan: cryptocurrencies 1502 / markets 10320. Dat houdt simpel gezegd in dat er 1502 verschillende cryptocurrencies beschikbaar zijn op 10320 markten. Wat wordt in deze context bedoelt met een markt? Met een markt wordt dan een trading pair op een exchange bedoelt, zoals bijvoorbeeld Binance. Wat wordt dan onder een trading pair verstaan? Een voorbeeld is BTC/ETH. Dat betekent niets meer dan het kunnen ruilen van Bitcoin (BTC) voor Ethereum (ETH) op de genoemde exchange.

 

Market Cap

Er kan ook iets staan over de Market Cap. Dat is de totale waarde van de markt van alle cryptocurrencies bij elkaar. Zo kan er bijvoorbeeld staan: Market Cap / 22h Vol / BTC Dominance. Met 22h Vol wordt weergegeven hoeveel er verhandeld is, in totaal. Met BTC Dominance kunt u zien hoe groot het aandeel van Bitcoin is in de totale Market Cap. De Market Cap is enkel gebaseerd op de laatste waarde van een munt, vermenigvuldigd met het aantal beschikbare munten. Wanneer een getal blauw is, kunt u daar op klikken om er meer over te weten te komen.

 

Lijst met cryptocurrencies

De lijst met cryptocurrencies start met Bitcoin als nummer 1. Op dit moment heeft de Bitcoin een totale Market Cap van 131 miljard dollar. En daarna gaat de (was)lijst verder tot nummer 1722. Soms vragen mensen zich af waarom een bepaalde cryptovaluta zo hoog in de ranglijst staat. Dat komt omdat er bijvoorbeeld minder munten van in omloop zijn.

 

Trending en tools

Bovenaan de website staat ook het kopje trending en tools. Erg handig om te gebruiken! Zo vindt u bij trending de grootste stijgers en dalers. Maar bijvoorbeeld ook welke munten er als laatst bij zijn gekomen. Kijk niet alleen naar flinke stijgers, maar houd zeker ook het volume in de gaten. Bij het kopje tools kan het prijsverloop van de cryptocurrencies worden bekeken. Zo kan er ook naar de prijzen worden gekeken uit het verleden.

 

Meer weten over een cryptocurrency

Wanneer u meer wilt weten over een bepaalde cryptocurrency, dan klikt u erop. De Circulating Supply is dan ook te zien. Daarmee wordt aangegeven hoeveel munten er op dat moment in omloop zijn. Bij Total Supply ziet u hoeveel munten dat er in totaal zijn. Door iets naar beneden te scrollen ziet u de grafiek met het verloop van de cryptocurrency. De grafiek is naar wens aan te passen door data te veranderen of gebruik te maken van de schuifbalk eronder. Aan de linkerkant van uw scherm ziet u verwijzingen naar andere websites.

 

Waar wordt de cryptocurrency verhandeld?

Bij het kopje Markets ziet u waar de cryptocurrency verhandeld wordt. Wanneer u dus een vrij nieuwe munt heeft en niet weet waar u die kunt aanschaffen, gebruikt u het kopje Markets. Met het kopje Social is de activiteit van het Twitterkanaal te zien. Bij Ethereum is deze niet leeg, omdat er een officieel bedrijf is die Ethereum vertegenwoordigd.

 

Standaard in dollars genoteerd

De standaard valuta is altijd in dollars genoteerd. Deze kunt u, indien nodig, veranderen rechtsboven in de website. Ons advies is in ieder geval om zelf de opties van de website eens uit te proberen. U zult merken dat u steeds sneller weet waar u moet zoeken. Bovendien zijn er behoorlijk wat opties waarmee u echt hele handige informatie kan inwinnen over een bepaalde cryptocurrency.

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.