Binaire opties kopenBinaire opties

Een aantal jaren geleden kwam de eerste broker met binaire opties. Dit nieuwe financiële instrument werd in de begindagen nog niet serieus genomen en het werd gezien als handige manier om de wet op kansspelen te omzeilen. Binaire opties werden vanwege het speculatieve karakter namelijk bestempeld als gokken.

 

Binaire opties en de AFM

De markt voor binaire opties is inmiddels volwassen geworden. Er zijn inmiddels veel binaire optie brokers en ze lijken ook af van negatief imago van een kansspel. In eerste instantie wilde de AFM (Autoriteit Financiële Markten) geen toezicht houden op binaire opties brokers. De AFM was van mening dat binaire opties eerder een kansspel zijn dan een financieel product of belegging. En vond het daarom ook niet haar verantwoordelijkheid om toe te zien op de brokers van binaire opties.

Nu maken we in Nederland onderdeel uit van Europa en om met de rest van Europa in de pas te lopen houdt de AFM sinds vorig jaar toezicht op binaire opties brokers. Dankzij het toezicht van de AFM genieten consumenten bescherming als zij gaan beleggen in binaire opties. De broker in binaire opties moet aan strenge richtlijnen voldoen. Zoals het onderbrengen van het handelssaldo van een belegger bij een derde partij. Hierdoor is het vermogen van een belegger beschermt als de binaire optie broker failliet gaat. Dankzij de AFM is tot een bedrag van 20.000 euro je geld, welke bij een binaire optie broker is ondergebracht, beschermt.

De bescherming en de zekerheden welke gekomen zijn dankzij het toezicht van de AFM heeft ervoor gezorgd dat de markt voor binaire opties volwassen geworden is en binaire opties als serieus beleggingsinstrument worden gezien.

 


Kenmerken van binaire opties

Call en put optiesAls je actief belegt dan ben je vast wel bekend met (reguliere) opties. Sommige particuliere beleggers maken regelmatig gebruik van de mogelijkheden welke opties hen bieden. Als je bijvoorbeeld bang bent dat de markt gaat dalen dan kan je een put optie op de AEX index kopen. De put optie op de AEX wordt meer waard zodra de beurs zakt. De winst op de put optie maakt het verlies op de aandelenportefeuille goed zodat je ingedekt bent tegen een beurs welke onderuit gaat. Je zou natuurlijk ook je aandelenportefeuille kunnen verkopen als je verwacht dat de markt gaat dalen. Het nadeel hiervan is echter dat je dan niet mee profiteert als de markt verder stijgt en je wellicht dividend uitbetalingen misloopt. Bovendien maak je een hoop transactiekosten als je gehele aandelenportefeuille wilt verkopen en vervolgens terug kopen.


Binaire opties
werken ook met call en put opties. Je koopt een call als je een stijging verwacht en je koopt een put als je een daling verwacht. Binaire opties kunnen net als reguliere opties verschillende onderliggende waarden hebben, deze zijn: aandelen, indices, grondstofprijzen (olie, goud) en valutaparen.

Als je een reguliere optie koopt dan zal je een keuze moeten gaan maken uit een looptijd en een uitoefenprijs. Stel je verwacht dat steeds meer auto’s elektrisch zullen gaan rijden en dat het aandeel Shell hierdoor minder waard zal worden. Je weet niet precies wanneer de elektrische auto’s impact gaan hebben op de winstgevendheid van Shell. Je koopt daarom een put optie met een looptijd van 4 jaar. Je verwacht ook dat Shell minder waard zal worden dan 22 euro, daarom koop je de put Shell DEC2020 22.

Binaire opties werken anders. Bij binaire opties is op de eerste plaats de looptijd veel korter (en je hebt hier geen keuze in). De meeste binaire opties hebben een looptijd van 1 uur. Een ander belangrijk verschil is dat het binaire opties niet uitmaakt hoeveel een aandeel stijgt of daalt.

Het mag duidelijk zijn dat je bij binaire opties niets hebt aan een lange termijn visie over een bepaald aandeel. Dat er in de toekomst meer elektrische auto’s op de weg zullen zijn zal geen invloed hebben op de koers van Shell in het komende uur. Bij binaire opties hoef je je ook niet af te vragen hoeveel een aandeel zal stijgen of dalen. Als je verwachting van een stijging of daling uitkomt dan maak je 90% winst. Als je verwachting van een stijging of daling niet uitkomt dan verlies je je gehele inleg.

Stel: Shell staat op precies 22,000 euro en je verwacht dat Shell daalt. Je koopt dan een binaire put optie. Als Shell na het verstrijken van het uur op 21,997 euro staat dan maak je maar liefs 90% winst. Terwijl je met een reguliere put optie (vrijwel) geen winst zouden hebben gemaakt. Een dergelijk kleine uitslag in de onderliggende waarde doet vrijwel niets met de waarde van de put optie. Met binaire opties is het dus mogelijk om veel geld te verdienen (of te verliezen) terwijl de koersuitslagen op de beurs slechts klein zijn.

 

Strategie met binaire opties

Handelen met binaire opties vereist een andere strategie dan het handelen in aandelen of reguliere opties. Je hoeft je immers niet meer af te vragen hoeveel de onderliggende waarde zal stijgen of dalen. Je hoeft alleen de richting van een koersbeweging goed te voorspelen. En aan fundamentele analyses of visies heb je met binaire opties, vanwege de korte looptijd, al helemaal niets.

Binaire opties lenen zich goed voor een benadering door middel van technische analyse. Bij technische analyse wordt gebruik gemaakt van grafieken met daarin het koersverloop van aandelen, indices, grondstoffen of valuta. Met technische analyse wordt getracht de trend waarin een koers zich ontwikkeld te volgen. Hierbij wordt doorgaans gebruik gemaakt van andere indicatoren welke de koerstrend moeten bevestigen. Zoals een toenemend handelsvolume als een aandeel een dalende trend inzet. Aan de hand van het toenemende handelsvolume mag dan worden aangenomen dat de trend nog even doorzet alvorens het aandeel stabiliseert op een nieuw (en lager) niveau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *