Interesse om te beleggen in vastgoed?Beleggen in vastgoed

Het beleggen in vastgoed heeft zich de laatste jaren tumultueus ontwikkeld, iets wat niemand had kunnen voorzien. Met name in Amerika heeft de waarde van het vastgoed een enorme klap gekregen tijdens de economische crisis, al neemt dat ook de problemen in Nederland niet weg. De crisis van 2008 heeft laten zien dat ook de waarde van vastgoed niet altijd maar toe blijft nemen. Aan de andere kant lijkt vastgoed nog altijd een interessante keuze voor uw belegging. Het is wat dat betreft verstandig om er goed naar te kijken en op basis van die beoordeling te bepalen of het past binnen uw portefeuille.

 

Ontwikkeling van het vastgoed

Het vastgoed heeft zich voor de crisis op een uitstekende manier ontwikkeld. Dat had vooral te maken met de enorme behoefte aan vastgoed, op goede locaties. Vastgoed vormt een investering in daadwerkelijke activa, in de stenen die vervolgens de mogelijkheid tot verhuur bieden. Er is sprake van een daadwerkelijk onderliggend object, iets dat de betrouwbaarheid en transparantie over het algemeen sterk ten goede komt. Het is wat dat betreft altijd al interessant geweest om te investeren in vastgoed. Ondanks de recente dip zal de uiteindelijke vraag hiernaar bovendien niet afnemen, waardoor het vastgoed voor duurzame kasstromen kan (blijven) zorgen.

 

Fondsen met vastgoed

Wilt u zelf investeren in vastgoed? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de verschillende beleggingsfondsen, zeker wanneer u hier zelf nog weinig ervaring mee heeft. Zij kunnen de plannen van verschillende bouwers analyseren en weten waarmee ze rekening dienen te houden. U kunt uiteraard ook investeren in een vakantiewoning of een ander project. Houd er in dat geval rekening mee dat u het risico zelf in dient te schatten. Bekijk onder andere de mogelijkheden tot verhuur en de locatie, aangezien die een belangrijke rol spelen bij het succesvol beleggen in vastgoed.

 

Toezicht door de AFM

Gaat u beleggen in vastgoed en heeft u daar nog geen ervaring mee? Zorg er dan in ieder geval voor dat de bouwers of de aanbieders onder toezicht staan van de AFM. De Autoriteit Financiële Markten zorgt ervoor dat alles volgens de richtlijnen verloopt en er sprake is van een transparant geheel. Met name dit laatste is tijdens het beleggen in vastgoed van groot belang, aangezien u veelal belegt met relatief grote bedragen.

 

Toekomst voor vastgoed

De toekomst voor het beleggen in vastgoed ziet er goed uit, aangezien de vraag hiernaar alleen maar toe zal nemen. Zowel in Nederland als op heel de wereld komen er steeds meer mensen bij, die in de gebouwen willen wonen, leren, leven en werken. Wat dat betreft zal de markt de komende jaren alleen nog maar groter worden. Dat neemt niet weg dat het vertrouwen in het beleggen in vastgoed de laatste jaren wat is afgenomen, waardoor er weer voldoende terug te winnen valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *