Wilt u beleggen in turbo’s?

Beleggen in turbo'sU kunt beleggen in turbo’s om het rendement op uw beleggingen sterk te vergroten. Houd er echter rekening mee dat u aan de andere kant meer risico neemt. Het is verstandig om van start te gaan met het beleggen in turbo’s op het moment dat u al wat meer ervaring heeft met het handelen in aandelen.

U maakt met het beleggen in turbo’s gebruik van een hefboomwerking, zoals we dat bijvoorbeeld kennen van de verschillende online brokers als Plus500. U kunt daar gebruik maken van leverage. U leent als het ware een deel van het kapitaal dat u wilt investeren, om dat weer terug te geven op het moment dat u de positie sluit.

 

Gedeeltelijk financieren

Dankzij het beleggen in turbo’s hoeft u maar een deel van de positie te financieren. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een turbo met een hefboom van 20x? Dan hoeft u slechts 1/20ste deel van de positie te financieren. U hoeft 5% van het totale kapitaal in te leggen, om de positie te kunnen openen en met een behoorlijk bedrag te kunnen speculeren. De wet van de grote getallen geeft vervolgens aan dat een beperkte koerswinst in een paar uur tot een aantrekkelijk absoluut rendement kan leiden, waardoor turbo’s in korte tijd veel op kunnen leveren.

 

Maximaal rendement

U kunt met het beleggen in turbo’s zorgen voor een maximaal rendement. Om het verschil duidelijk te maken is het verstandig een reguliere belegging en een belegging in turbo’s naast elkaar te leggen.

Indien u zou besluiten om €200 te investeren in een bepaald aandeel dat in 2 uur tijd 3% in waarde toeneemt kunt u rekenen op een rendement van €6. Dat is natuurlijk leuk, maar het zet geen zoden aan de dijk en levert relatief weinig op.

Zou u beleggen in turbo’s en gebruik maken van een hefboom van 20x? Dan vormt uw €200 slechts 5% van het kapitaal, wat betekent dat u in totaal een bedrag van €4.000 kunt beleggen. Tijdens dezelfde 2 uur tijd vindt er opnieuw een koersstijging plaats van 3%. Dat betekent in dit geval een rendement van €120. U betaalt het ‘geleende’ bedrag weer terug (zonder rente) en heeft op die manier €120 rendement in handen, bovenop uw investering van €200. Dat betekent in dit geval een daadwerkelijk rendement van 60%, 20x meer dan wanneer u geen gebruik had gemaakt van een turbo.

 

Risico van beleggen in turbo’s

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het beleggen in turbo’s grote risico’s met zich mee kan brengen. Het rendement schiet in positieve zin omhoog, maar kan ook in negatieve zin groter uitvallen. U handelt met een groter kapitaal, wat betekent dat u zowel in positieve zin als negatieve zin te maken krijgt met grotere uitschieters. Het is bij het beleggen in turbo’s uiteindelijk van belang om in meer dan 50% van de gevallen voor een positief rendement te zorgen. Op die manier kunt u een winstgevende strategie vormgeven en er met het beleggen in turbo’s voor zorgen dat u in relatief korte tijd veel rendement kunt maken met een beperkte investering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *