Beleggen in suiker? Erg slim!
Beleggen in suiker

Beleggen in suiker heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, onder andere vanwege het feit dat ook particulieren hier tegenwoordig uitstekend mee aan de slag kunnen.

Tegenwoordig kunt u gebruik maken van een online broker zoals Plus500 *(CFD service. 76,4% verliest geld). Daar kunt u heel eenvoudig in suiker beleggen. Bij de broker krijgt u de beschikking over €40.000,- demogeld. Dit nepgeld zorgt ervoor dat u lekker veel kunt gaan oefenen op de beurs!

In suiker beleggen kan zowel voor de korte termijn als de lange termijn positief uitpakken. Suiker is een volatiele grondstof. Dit zorgt ervoor dat er bijna elke dag wel mooie handelskansen bestaan!

Over suiker : één van de meest verhandelde grondstoffen

Suiker is één van de meest gebruikte grondstoffen ter wereld. We doen het in onze koffie, over onze pannenkoeken, poffertjes en oliebollen. Suiker is nodig bij de productie van ijs, snoep en duizenden andere producten. Het is schokkend om te zien hoeveel suiker we dagelijks binnenkrijgen.

Hoe wordt suiker eigenlijk gemaakt? Het begint bij suikerbieten. Uit elke suikerbiet kunnen zo’n 70 suikerklontjes worden geproduceerd. De suikerbieten worden goed schoongemaakt en in kleine reepjes gesneden. De reepjes worden opgewarmd (70 graden) en in grote tanks met water gezet. Het suiker wordt door de warmte losgeweekt en met behulp van centrifuges worden de natte kristallen omgezet in droge, mooie witte suikerkorreltjes. Bekijk ook de onderstaande video over hoe suiker wordt gemaakt.

Winst maken met suiker aandelen?

Het beleggen in grondstoffen voor de lange termijn biedt u de mogelijkheid om  een aantrekkelijk rendement te maken. We zagen op 4 januari 2017 een leuke handelskans. Onze technische indicatoren gaven aan dat er een stijging mogelijk was m.b.t. de koers van suiker. We grepen snel in en wisten binnen een uur deze mooie winst te realiseren.

Het is ons gelukt om een mooie winst van €3.437,- te realiseren door in suiker te handelen. De initiële marge bedroeg €5.056,-. Dit betekent dat het gelukt is om 68% rendement te behalen. Het is overigens goed om te vermelden dat er bij deze transactie is gehandeld met een hefboom van 100. Dit is ook de reden dat er niet 68%, maar 0,68% rendement staat naast het bedrag van €3.437,66.

Winst met suiker

 

Suiker: koersverloop en toekomst

suikerklontjesMomenteel staat de koers van suiker op een hoog niveau, zelfs na de teruggang na de economische crisis van 2008. Dit heeft ervoor gezorgd dat de positieve ontwikkeling van de koers uiteindelijk een halt is toegeroepen, al zijn de verwachtingen met het oog op de toekomst opnieuw goed. Dit geeft aan dat het goed mogelijk is om zowel op de korte als de lange termijn een goede investering te doen.

De stijging van de koers van het suiker heeft onder andere te maken met het feit dat veel van de oogsten tegenwoordig mislukken. Dit zorgt ervoor dat het aanbod afneemt, terwijl de vraag aan de andere kant alleen maar groter wordt. De wet van vraag en aanbod verklaart vervolgens waarom de prijs op zal gaan lopen en u de mogelijkheid heeft om een koerswinst te maken.

De wereldbevolking neemt in hard tempo toe en dit is de reden dat de vraag naar suiker de komende decennia alleen nog maar verder zal gaan toenemen. Ondanks de gezondheidsrisico’s van suiker, zal deze grondstof de komende decennia een hele belangrijke rol blijven spelen in onze voedselketen. Suiker zit in vrijwel al onze producten en het zal heel moeilijk worden om suiker uit deze producten te bannen.

 

Begin ook met beleggen in suiker?

Interesse gekregen in het beleggen in suiker? Beleggen in suiker is erg eenvoudig bij de broker Plus500. Suiker behoort tot één van de meest verhandelde grondstoffen ter wereld. Om deze reden zit er dan ook veel potentie in suiker aandelen, de markt hiervoor is namelijk enorm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *