Wilt u beleggen in sprinters?Beleggen in sprinters

Wilt u graag beleggen in sprinters? Deze lijken sterk op turbo’s, maar het is wel degelijk van belang om het onderscheid te maken. Kijk bijvoorbeeld goed naar de ratio en houd ook de bied- en laatprijs in de gaten. Op die manier kunt u kiezen voor het beleggen in sprinters of het beleggen in turbo’s, afhankelijk van de koersverandering die u nodig heeft om break-even te spelen. Des te lager de benodigde koersverandering is, des te groter de kans is dat u erin slaagt om een positief rendement te maken. Kijk bij het beleggen in sprinters en turbo’s altijd goed naar deze statistieken, om de meest voordelige optie te kiezen om in een bepaalde onderliggende waarde te beleggen.

Sprinters en turbo’s zijn derivaten, waarmee u in een bepaalde onderliggende waarde kunt beleggen. Heeft u bijvoorbeeld het idee dat de S&P 500 de komende tijd verder op zal lopen? Dan kunt u gebruik maken van een sprinter long of een turbo long. U neemt daarmee een long positie in, wat betekent dat u een koerswinst kunt maken op het moment dat de koers zich inderdaad omhoog zal ontwikkelen. U kunt de sprinters bij verschillende aanbieders aanschaffen. U kunt beleggen in sprinters met de meeste kans op een positief resultaat door de ratio en bied- en laatprijs goed in de gaten te houden.

 

Bekijk de ratio

Het beleggen in sprinters begint altijd met het kijken naar de ratio, aangezien het anders niet mogelijk is om de bied- en laatprijs te beoordelen. Een ratio van 10 betekent bijvoorbeeld dat u 10 sprinters of turbo’s nodig heeft, om een vergelijkbare blootstelling te verkrijgen als een rechtstreekse belegging in de onderliggende waarde. Een ratio van 100 geeft aan dat u hier 100 sprinters of turbo’s voor nodig heeft. U dient de ratio en de bied- en laatprijs altijd in combinatie te bekijken, aangezien een grotere spread bij een lagere ratio uiteindelijk toch tot een betere aanbieding kan leiden.

 

Bied- en laatprijs

Ga uit van de ratio en bereken vervolgens de break-even koerswijziging, om na te gaan welke bied- en laatprijs u uiteindelijk de beste keuze biedt. Een hogere bied- en laatprijs lijkt in eerste instantie misschien aan te geven dat er sprake is van een minder aantrekkelijke sprinter, maar op het moment dat de ratio beperkt is kan dat toch behoorlijk schelen. Kies voor de laagste break-even koersverandering en zorg er op die manier voor dat u voordelig kunt investeren in de onderliggende waarde, om zo gemakkelijk mogelijk een koerswinst te kunnen behalen.

 

Gebruik van de hefboom

U maakt met het beleggen in sprinters en turbo’s gebruik van een hefboomwerking. Dit betekent dat u extra kapitaal leent, om tijdelijk een grotere belegging te kunnen doen en op korte termijn te profiteren van een koersbeweging. Bij een gelijke relatieve koerswinst zal dit uiteindelijk een (veel) grotere absolute koerswinst opleveren. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de hefboomwerking ervoor zorgt dat ook het risico op zal lopen. Het is wat dat betreft verstandig om het beleggen in sprinters te starten op het moment dat u al wat meer ervaring heeft op de beurs. U voorkomt op die manier onverstandige beslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *