Google
Google

Beleggen in social media

Wilt u beleggen in social media?Beleggen in Social Media

U kunt beleggen in social media, door te investeren in de diverse bedrijven die naar de beurs gaan. Facebook is hiervan natuurlijk het meest bekende voorbeeld, maar ook veel andere bedrijven staan te trappelen om aandelen uit te kunnen geven. Is het verstandig om hierin te investeren en wat zijn de risico’s waar u mee te maken krijgt?

De aandelen van de social media bedrijven schieten in veel van de gevallen direct omhoog. Het is echter van belang om na te gaan in hoeverre er sprake is van een goed businessmodel, dat ook daadwerkelijk tot omzet en winst weet te leiden. LinkedIn laat bijvoorbeeld erg goede resultaten zien, terwijl Facebook veel onstuimiger groeit.

 

Aandelen in sociale media

De aandelen in sociale media bedrijven vormen niet voor iedereen een geschikte keuze. In de meeste gevallen produceren de bedrijven geen tastbare producten en lijkt het onzeker hoe lang een sociaal netwerk kan blijven bestaan. Gebruikers kunnen gemakkelijk overstappen naar een nieuw netwerk en het is de vraag in hoeverre reclame-inkomsten voor een duurzame bron van omzet kunnen zorgen. Wat dat betreft brengen de aandelen in social media bedrijven relatief veel risico met zich mee. Hier staat aan de andere kant echter tegenover dat de groei behoorlijk op kan lopen, waardoor het beleggen in social media veel op kan leveren.

 

Realisatie van winst

Het beleggen in social media is financieel pas interessant op het moment dat het bedrijf daadwerkelijk winst weet te realiseren. Facebook slaagt erin om een miljardenomzet te realiseren, maar houdt hier slechts een beperkte winst aan over. Dat lijkt vooral te maken te hebben met het oorspronkelijke businessmodel, dat men langzaam aanpast om geld aan de sociale media te kunnen verdienen. Het beleggen in social media lijkt wat dat betreft een keuze voor pioniers, die graag bij willen dragen aan een ontwikkeling van onze technologische wereld.

 

Onstuimige ontwikkeling

Het beleggen in social media leidt in veel van de gevallen tot een onstuimige ontwikkeling van de bedrijven, wat betekent dat er een sterke groei plaats kan vinden, terwijl de koers daarna weer flink verliest. Dit maakt het onder andere interessant om te speculeren op de koers van de aandelen van social media bedrijven, iets dat de stabiliteit van de koersen niet ten goede komt. Een aandeel als Facebook lijkt een interessante keuze voor speculatie, of een langere investering die de verschillende stijgingen en dalingen van de koers zal overleven. Het aandeel brengt echter relatief veel risico met zich mee, dus houd daar rekening mee binnen uw keuzes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.