Bekijk nu ook de kansen van het beleggen in platina!Beleggen in platina

Het beleggen in platina vormt een uitstekende mogelijkheid om te investeren in één van de grondstoffen. De laatste jaren is met name de prijs van goud behoorlijk opgelopen, terwijl platina het meest zeldzame edelmetaal ter wereld is. Het lijkt wat dat betreft een kwestie van tijd tot de prijs van dit edelmetaal weer op zal lopen. Platina werd pas 250 jaar geleden ontdekt en speelt vandaag de dag een belangrijke rol binnen de industrie en wetenschap. Het is wat dat betreft verstandig om het beleggen in platina in ieder geval te overwegen, al was het maar om er op tijd bij te zijn zodra er een flinke koersstijging plaatsvindt.

 

Schaarser dan goud

Het unieke aan platina is dat het schaarser is dan goud en zilver. Het edelmetaal wordt slechts in een paar gebieden ter wereld gedolven, waardoor de kans bovendien klein is dat er de komende tijd veel aanbod bij zal komen. Per jaar delven Zuid-Afrika, Rusland en Noord-Amerika ongeveer 130 ton platina, iets dat totaal niet te vergelijken is met het delven van goud en zilver. Het is de schaarste die er nu en in de toekomst voor zal zorgen dat het beleggen in platina interessant is en blijft.

 

Juwelen uit Japan

De vraag naar platina is vooral afkomstig vanuit de industrie, met name vanuit die van de juwelen. Japan is verantwoordelijk voor 95% van dit gedeelte van de vraag en zorgt er daarmee voor dat er sprake is van een doorlopende vraag naar het edelmetaal. Dit leidde ertoe dat het beleggen in platina de afgelopen jaren goede rendementen heeft opgeleverd. Het is bovendien de verwachting dat dit nog een tijdje aan zal blijven houden. Het is wat dat betreft een goed moment om hierin te investeren.

 

Productie van glasvezel

Dit heeft daarnaast te maken dat het beleggen in platina geld op kan leveren, wanneer we over heel de wereld op een grotere schaal gebruik gaan maken van glasvezel. Het platina komt bij de productie hiervan van pas en speelt daarnaast een rol bij de productie van medicijnen, petroleum, vers en de raffinage van ruwe olie. Wat dat betreft is platina essentieel voor een aantal producten waar we dag in dag uit gebruik van maken. Het is met name het bestrijden van de vervuiling waarmee platina ervoor zorgt dat het een belangrijk materiaal is. Het beleggen in platina kan wat dat betreft interessante rendementen opleveren, vooral wanneer we in de toekomst te maken krijgen met een stijgende vraag hiernaar.

 

Goedkoop ten opzichte van goud

Tenslotte heeft platina eigenlijk altijd een hogere waarde dan goud gekend, omdat het een meer zeldzaam materiaal is. In 1972 was platina bijvoorbeeld gemiddeld 1,35x duurder dan goud, al is er nu niets meer over van die verhouding. Op dit moment is goud een stuk duurder geworden, maar heeft platina die koersstijging nog niet weten te maken. Indien platina uiteindelijk weer meer waard zal worden dan het goud is het nu verstandig om erin te investeren. Het beleggen in platina kan met name op de lange termijn een interessant rendement opleveren, al zijn er ook van dag tot dag schommelingen te bespeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *