Ga nu ook beleggen in palladium!Palladium

Wilt u zelf beleggen in palladium, of heeft u het idee dat de koers de komende tijd op kan gaan lopen en bent u benieuwd naar meer achtergrondinformatie?

Palladium is een edelmetaal, net als goud en bijvoorbeeld platina. Waar zilver erg heftig reageert op de prijs van het goud is palladium hier minder gevoelig voor, waardoor een aantal van de grote beleggers hebben besloten om zich toe te leggen op platina en palladium. Het beleggen in palladium is daarmee ineens een interessante keuze geworden, die de prijs ook op termijn verder op zou kunnen drijven, waardoor u er een aantrekkelijk rendement mee kunt maken.

 

Zeldzaam metaal

Palladium is een zeldzaam edelmetaal, dat in 1803 ontdekt werd door William Hyde Wollaston. Hij zorgde er daarmee voor dat we kennis op konden doen over een nieuw edelmetaal, dat een zilveren kleur heeft. Het metaal beschikt over een aantal uitstekende eigenschappen, die er samen voor zorgen dat onder andere de industrie er graag gebruik van maakt. Het beleggen in palladium is echter vooral iets van de laatste jaren, aangezien het een tijd lang heeft geduurd tot de traditionele grote beleggers besloten dat de aandelenrally binnen het goud uiteindelijk tot problemen zou gaan leiden.

 

Gebruik in de auto-industrie

De vraag naar palladium is vooral afkomstig vanuit de auto-industrie, die het gebruikt in de katalysatoren. Met name in China zal de vraag naar palladium de komende jaren flink toe gaan nemen. Het edelmetaal helpt om de auto’s minder vervuilend uit te voeren, iets dat van groot belang is nu de overheid daar heeft besloten om de milieuregels aan te scherpen. Ook elders in de wereld zijn de milieu-eisen tegenwoordig erg streng. Dat leidt ertoe dat het beleggen in palladium zowel op de middellange als de lange termijn tot een interessant rendement op de investering kan leiden.

 

Enkele gebieden ter wereld

Bijkomend voordeel is dat het delven van palladium slechts op een paar plaatsen in de wereld mogelijk is. Het zijn Rusland, Zuid-Afrika en Canada die het edelmetaal in de grond hebben zitten. De rest van de wereld dient gebruik te maken van het aanbod dat er afkomstig is uit deze landen. De voorraden in Rusland beginnen bovendien op te raken, waardoor de kans groot is dat de prijs de komende tijd verder op zal lopen. Het beleggen in palladium kan wat dat betreft leiden tot een aantrekkelijke koerswinst, mits de prijsstijging voldoende doorzet en ook op de lange termijn in stand zal blijven.

 

Stijging van de prijs

De stijging van de prijs is vooral afkomstig van de toenemende vraag en het beperkte aanbod, minder van de vraag door beleggers. Dit is iets dat de goudprijs de laatste jaren flink heeft opgedreven, waardoor er volgens sommige beleggers sprake is van een overwaardering. Hier is bij palladium nog geen sprake van, waardoor dit een goed moment is om hierin te investeren en daarmee te zorgen voor een belegging voor op de lange termijn. De prijs van palladium heeft de laatste jaren wat schommelingen laten zien, maar is uiteindelijk steeds een beetje hoger gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *