Beleggen in niches

Beleggen in niches, hoe kunt u dit het beste doen?Beleggen in een niche

U kunt beleggen in niches om op korte termijn een aanzienlijk rendement te maken. Houd er aan de andere kant rekening mee dat het beleggen op deze manier relatief veel risico met zich meebrengt. U doet een investering, waarvan het niet zeker is of deze flink meer waard zal worden, of aan de andere kant juist enorm in waarde zal dalen.

Slaat een niche aan en wordt het product mainstream? Dan is de kans groot dat de waarde flink zal oplopen. Blijkt hier aan de andere kant geen grote markt voor? Dan is de kans groot dat het beleggen in niches geen lang leven beschoren is en de waarde van uw belegging snel af zal nemen.

 

Gespecialiseerde markt

Het beleggen in niches heeft betrekking op een gespecialiseerde markt, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u specifieke bedrijven kunt ondersteunen. Een niche heeft betrekking op een specifieke toepassing of een specifieke waarde van een bedrijf, waardoor op dit moment nog weinig aandacht is. U kunt als belegger op zoek gaan naar niches, waarmee u kiest voor een relatief hoog risico een een potentieel hoog rendement. Houd er rekening mee dat een eerste investering in een niche niet direct tot een succes hoeft te leiden.

 

Weinig aandacht

Een niche krijgt over het algemeen nog maar weinig aandacht. Het is de kunst om een niche te vinden en te beleggen, net voordat het grote publiek de niche opmerkt en deze uit kan groeien tot een grotere markt waar meer mensen interesse in hebben. Dankzij de beperkte vraag kunt u op een voordelige manier beleggen in niches. Zodra de vraag groter is en het aanbod min of meer gelijk is gebleven loopt de waarde flink op. U kunt uw belegging in de niche op dat moment verkopen, om op die manier een aantrekkelijk rendement te realiseren.

 

Grote groei

Het is bij het beleggen in niches van groot belang om een grote groei te voorzien, die binnen afzienbare tijd plaats zal vinden. Zodra er sprake blijft van een niche kunt u eventueel rekenen op wat dividend over uw aandelen, maar zal u weinig mogelijkheden hebben om koerswinst te realiseren. Pas op het moment dat het grote publiek kennismaakt met de niche is de kans groot dat de waarde op zal lopen en heeft u de mogelijkheid voor een koerswinst te zorgen. Des te dichter de grote groei op uw moment van beleggen zit, des te beter u erin slaagt uw kapitaal in te zetten voor een aantrekkelijk rendement.

 

Op tijd verkopen

Het is bij het beleggen in niches bovendien van belang om op tijd te verkopen. Wacht hier niet te lang mee, om te voorkomen dat de populariteit afneemt en het lastig is om weer van uw positie af te komen. Probeer de piek aan te zien komen en verkoop uw positie net voor dat moment. Op die manier kunt u beleggen in een niche en daar het maximale uit halen. Net voor de piek zijn anderen bereid hier maximaal voor te betalen, waarna de waarde terug zal lopen.

 

Geef een reactie