beleggen met 1.000 euroHeeft u 1.000 euro bij elkaar gespaard? Allereerst van harte gefeliciteerd! Veel mensen lukt het niet eens om zo’n bedrag bij elkaar te sparen. Het feit dat u dit wel is gelukt, toont aan dat u al een eerste stap heeft gezet naar financiële onafhankelijkheid of zelfs het miljonairschap!

Wellicht loopt u nu tegen een volgend probleem aan. We weten natuurlijk allemaal dat het zonde is als dit bedrag nutteloos op uw spaarrekening staat. De rentes zijn tegenwoordig zo laag dat het niet loont om een flinke spaarrekening aan te houden. Spaargeld wordt uiteindelijk minder waard door de inflatie en door vermogensrendementsheffing.

Uw geld aan het werk zetten is de beste manier om uiteindelijk veel vermogen op te bouwen en rijk te worden. De beste manier om uw geld aan het werk te zetten is door te gaan beleggen. Maar hoe kan 1.000 euro het beste worden belegt? Tijd om hier eens diep in te gaan duiken, want die 1.000 euro moet natuurlijk wel flink gaan groeien!

 

Hoe beleggen met 1.000 euro?

Als u gaat beleggen met 1.000 euro is het niet handig om in 10 verschillende aandelen te gaan zitten, omdat u dan al een behoorlijk bedrag kwijt bent aan transactiekosten. Het is eigenlijk veel slimmer om u te beperken tot twee verschillende aandelen die u door en door kent en waar u zeker van bent dat deze bedrijven de komende tijd goed gaan presteren. Een goede verdeling zou de volgende zijn:

Het eerste aandeel vormt het motorblok van uw portefeuille. Dit is een aandeel waar u echt zeker van weet dat deze is ondergewaardeerd. Het tweede aandeel is een mooie aanvulling op uw portefeuille en zorgt ervoor dat u toch nog wat aan risicospreiding doet. Zorg ervoor dat u beide aandelen uitgebreid heeft geanalyseerd voordat u instapt. Maak bij het doen van analyses gebruik van zowel de technische analyse als de fundamentele analyse.

Beleggen is met 1.000 euro vindt u nu misschien nog heel eng en dat is ook begrijpelijk, want het gaat toch om geld. Zorg er daarom altijd voor dat u degelijke analyses kunt maken en echt begrijpt wat een bedrijf doet qua omzet, winst, schulden etc. Pas als u helemaal overtuigt bent van uw eigen gelijk, moet u instappen. Het kan vervolgens natuurlijk nog wel een tijdje duren voordat het aandeel daadwerkelijk uw kant op gaat en voordat u de rendementen kunt laten uitbetalen. Zorg er bij de aankoop van de aandelen altijd voor dat u niet teveel betaald. Kijk goed naar aspecten zoals de koers/winstverhouding of de schuldpositie van een onderneming. Zo zorgt u ervoor dat u zekerder kunt zijn van mooie rendementen.

Meer weten? Bekijk dan ook de onderstaande video waarin wordt behandeld hoe $1.000 het beste kan worden geïnvesteerd.

 

Voorbeeld beleggen met 1.000 euro?

Een mooi voorbeeld om met 1.000 euro te beleggen zou kunnen zijn dat u €650,- in Google en €350,- in Eurocommercial Properties stopt. U heeft dan een verdeling van twee verschillende aandelen, in twee verschillende sectoren. Het eerste aandeel (Google) zit in de technologiesector. Het tweede aandeel (Eurocommercial Properties) zit in de vastgoedsector. Het is onwaarschijnlijk dat beide sectoren tegelijk slechter zullen gaan presteren. Dit is uiteraard wel mogelijk als er iets ergs zou gebeuren, maar deze kans is niet extreem groot.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *