Beleggen in koper: lijkt geen slecht idee!

Het beleggen in koper is met name de Beleggen in koperlaatste jaren een stuk populairder geworden. Dit lijkt vooral te maken te hebben met de prijs die de laatste jaren flink is opgelopen. In vergelijking tot bijvoorbeeld goud en zilver is de prijs een stuk harder gestegen, waardoor ook particulieren hebben besloten om hierin te gaan beleggen.

Hoe beleggen in koper?

Het is eenvoudig mogelijk om te beleggen in koper. De broker Plus500 (*CFD service. 76,4% verliest geld) maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze in koper te handelen. U kunt op een aantal verschillende manieren beleggen in koper, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een online broker of de speciale software die hiervoor beschikbaar is. U zorgt er op die manier voor dat u kunt profiteren van een koerswinst, om een aantrekkelijk rendement te maken.

Koper: wat is het, en waarom zou je hier in willen investeren?

Laten we eerst eens goed kijken naar wat koper eigenlijk is. Eigenlijk is koper een halfedel metaal die werd ontdekt voor de tijd van de Egyptenaren. Het is het eerst historisch erkende metaal voor de mensheid. Koper is rood van kleur en komt bijna overal ter wereld voor in het aardoppervlak. Het wordt vandaag de dag in onwijs veel toepassingen gebruikt. En dat is het al meer dan 10.000 jaar. Koper wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van wapens, evenals munten en dergelijke. Niet voor niets is het een van de meest geleidende stoffen die er is.

Koper wordt behoorlijk veel gebruikt in de constructiesector. Niet voor niets is China een van ’s werelds grootste koper consumerende economieën ter wereld. De prijs van koper valt daarom ook nauw samen de economie in China. Een andere reden voor de prijsstijging van koper heeft te maken met de Amerikaanse president, Donald Trump. De infrastructuur in de VS verkeerd namelijk in een vrij beroerde staat. Trump gaf aan om ruim één biljoen dollar te investeren in de infrastructuur. Mede daardoor steeg de prijs van koper in 2017 van 2,60 dollar naar 3,34 dollar.

Waarom beleggen in koper interessant kan zijn:

Redenen om in koper te beleggen?

De prijs van koper is van verschillende factoren afhankelijk. De vraag is natuurlijk wat de prijs gaat doen dit jaar. De beleggers in koper zijn dit jaar met vertrouwen ingegaan. Er wordt verwacht dat de koperprijs verder gaat stijgen in 2018. Hier lijken verschillende redenen voor te zijn. Zo zien we een stabielere economische trend in China, de economische stimuleringsprogramma’s in de VS en China, een zwakkere dollar en een toenemende activiteit in sectoren zoals de bouw, industrie, energie en automotive. Met dit alles wordt een verder toenemende prijs van koper verwacht.

1. Toenemende vraag

De vraag naar elektrisch rijden neemt steeds meer toe. De elektrische auto’s bevatten meer koper in tegenstelling tot diesel of benzineauto’s. Daardoor neemt de vraag naar koper toe en zal de kopermarkt zoals verwacht verder gaan stijgen de komende jaren. Het beleggen in koper op de langere termijn lijkt dus zeker geen slecht idee. Zo kunt u ervoor zorgen dat u kapitaal daadwerkelijk meer waard wordt op de langere termijn.

2. Opkomst groene energie

Nog een reden om te beleggen in koper is dat er meer geld wordt ingezet op de opkomst van groene energie. Voor veel hernieuwbare bronnen van energie is tot wel 5 keer zoveel koper nodig dan de conventionele systemen. Het zijn allemaal factoren die de koperprijs fors omhoog kunnen duwen.

 

3. De koper beurs is relatief klein, ook bevat de koper koers grote prijsschommelingen

Het beleggen in koper is daarnaast interessant vanwege het feit dat de markt relatief klein is. In vergelijking tot goud en zilver wordt er relatief weinig in gehandeld, waardoor de invloed van bepaalde grote beleggers een stuk groter is. Op het moment dat de vraag naar koper toeneemt zal de prijs ook relatief hard oplopen. Het voordeel van de relatief grote invloed is dat de schommelingen in de prijs groter zijn dan bij andere grondstoffen die er op de beurs worden verhandeld. Dit betekent dat u gemakkelijker een groot rendement kunt maken, al loopt u aan de andere kant ook meer risico.

 

Beleggen in koper etf

Door te handelen in koper bent u aan het beleggen in grondstoffen. Dit is een goede optie met het oog op het rendement dat u kunt maken, maar ook vanwege de stabiliteit die het uw kapitaal kan bieden. Op het moment dat het economisch minder gaat is de kans groot dat de prijs op zal lopen. Dit is iets dat sinds de financiële crisis van 2008 gebeurd is, waardoor zowel particulieren als grote beleggers een aantrekkelijke koerswinst hebben kunnen maken. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de koersen veelal dalen wanneer het economisch weer beter gaat. Uiteraard hoef je geen fysiek koper in huis te halen, maar kun je in de vorm van beleggen in koper ETF’s investeren in deze grondstof

Wilt u eerst handiger worden met beleggen in grondstoffen? Dat kan natuurlijk. Door een demo account aan te maken bij Plus500, krijgt u 40.000 euro startgeld. Hoewel het hier gaat om fictief geld, vormt het een prima manier om te oefenen met beleggen in grondstoffen. Verschillende indicatoren en grafieken kunt u loslaten op koper. Veel succes met oefenen! Mochten er nog vragen zijn, staan wij uiteraard klaar om u te helpen. *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *