Google
Google

Beleggen in koper

Beleggen in koper

Het beleggen in koper is met name de lBeleggen in koperaatste jaren een stuk populairder geworden. Dit lijkt vooral te maken te hebben met de prijs die de laatste jaren flink is opgelopen. In vergelijking tot bijvoorbeeld goud en zilver is de prijs een stuk harder gestegen, waardoor ook particulieren hebben besloten om hierin te gaan beleggen.

U kunt op een aantal verschillende manieren beleggen in koper, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een online broker of de speciale software die hiervoor beschikbaar is. U zorgt er op die manier voor dat u kunt profiteren van een koerswinst, om een aantrekkelijk rendement te maken.

Koper kopen? Begin hier!

 

Harder gestegen dan goud

Het beleggen in koper is vooral interessant vanwege de koersschommelingen. Op het moment dat de vraag naar koper stijgt zal de prijs oplopen, omdat het aanbod aan de andere kant juist stabiel is. De wet van vraag en aanbod zorgt er op die manier voor dat de prijs oploopt en u de mogelijkheid heeft om een koerswinst te maken. Het beleggen in koper kan u geen andere vorm van rendement opleveren, aangezien er geen sprake is van een onderneming die u dividend uit kan keren. U kunt uiteraard wel gebruik maken van de verschillende derivaten, waar opties en futures een goed voorbeeld van zijn.

 

Relatief kleine markt

Het beleggen in koper is daarnaast interessant vanwege het feit dat de markt relatief klein is. In vergelijking tot goud en zilver wordt er relatief weinig in gehandeld, waardoor de invloed van bepaalde grote beleggers een stuk groter is. Op het moment dat de vraag naar koper toeneemt zal de prijs ook relatief hard oplopen. Het voordeel van de relatief grote invloed is dat de schommelingen in de prijs groter zijn dan bij andere grondstoffen die er op de beurs worden verhandeld. Dit betekent dat u gemakkelijker een groot rendement kunt maken, al loopt u aan de andere kant ook meer risico.

 

Beleggen in grondstoffen

Het beleggen in koper behoort tot het beleggen in grondstoffen. Dit is een goede optie met het oog op het rendement dat u kunt maken, maar ook vanwege de stabiliteit die het uw kapitaal kan bieden. Op het moment dat het economisch minder gaat is de kans groot dat de prijs op zal lopen. Dit is iets dat sinds de financiële crisis van 2008 gebeurd is, waardoor zowel particulieren als grote beleggers een aantrekkelijke koerswinst hebben kunnen maken. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de koersen veelal dalen wanneer het economisch weer beter gaat.

 

Minder edel

Koper is minder edel dan goud en zilver. Dat zorgt er onder andere voor dat de prijs per gewicht wat lager ligt en u er gemakkelijker in kunt handelen. Wat dat betreft is het beleggen in koper een interessante optie wanneer u uw kapitaal in grondstoffen wenst te steken.

Wanneer u wilt beginnen met het kijken naar de mogelijkheden van koper, dan is dat hieronder direct mogelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google