Google
Google

Beleggen in Japan

Wilt u beleggen in Japan?Kaart van Japan

Wilt u graag beleggen in Japan, of meer over dit land ontdekken om een goede geografische spreiding binnen uw portefeuille aan te kunnen brengen? Japan is qua economie een stuk verder dan veel andere landen in Azië, waardoor het lastig is om het land te vergelijken met bijvoorbeeld China of India. In plaats daarvan gaat het om een volwassen economie, op het niveau van de Westerse wereld om ons heen.

Dit heeft onder andere te maken met de grote telecomsector in Japan. Japan is op dit gebied een van de wereldwijde koplopers, waardoor u er kunt rekenen op uitstekende mogelijkheden om te investeren in innovatieve technologie.

 

Koop hier direct uw Japanse aandelen!

 

Import en export van Japan

De import en export van Japan is van groot belang voor de ontwikkeling van de economie. Met name de export kennen we goed, aangezien het land veel produceert op het gebied van auto’s, elektronica en computers. Een kwart van de export is bedoeld voor de Verenigde Staten, maar daarnaast levert Japan ook veel aan Taiwan, Hong Kong, Zuid-Korea, China en Singapore. Wat dat betreft zijn de handelsbelangen in Azië er groot. Als het gevolg van de export is Japan voor een groot deel afhankelijk van de ontwikkelingen van de economie in de rest van Azië.

Momenteel werkt men in Azië aan een vrijhandelszone, wat ertoe zal leiden dat er meer export plaats zal vinden en de economie van Japan zich verder kan ontwikkelen. Dit maakt het interessant om te beleggen in Japan, net als in de regio’s die gebruik maken van de halffabrikanten van Japan en daar vervolgens waarde aan kunnen toevoegen.

 

Economische ontwikkeling in Japan

De economische ontwikkeling in Japan verloopt de laatste jaren niet zo positief als men had gehoopt. Als het gevolg van de wereldwijde recessie was er slechts sprake van een economische groei van 1% per jaar. Bovendien heeft de aardbeving van enkele jaren geleden tot aanvullende problemen geleid. De beleggingen in Japan zijn wat afgenomen, al zijn daardoor ook weer nieuwe kansen ontstaan. U kunt op verschillende manieren beleggen in Japan, ook door vanuit Nederland of via internationale brokers aandelen te kopen van bedrijven in Japan, of te investeren in de valuta van het land.

Beleggen in Japan

Investeren in Japan

Het investeren en beleggen in Japan kan een behoorlijk rendement opleveren, mits u het risico durft te nemen om in te stappen in innovatieve ontwikkelingen. Net als in andere Aziatische landen ligt het risico er wat hoger dan in de Westerse wereld, maar kan daar ook een hoger positief rendement tegenover komen te staan. Bekijk hieronder direct de Japanse beurs. Beleggen in Japans is kan erg eenvoudig door u aan te melden bij de broker Plus500.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Met een demo account kunt u goed oefenen!

Google

Een echt geld account is zeker aan te raden!

Google

Direct CFD’s kopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo met €20.000!  

Plus500 biedt een CFD service aan. Dit is alleen geschikt voor gevorderden en dus niet voor beginners. Zorg ervoor dat u alle risico's m.b.t. tot CFD's kent.

Plus500 is geautoriseerd en wordt gecontroleerd door de CySec (Cyprus Securities and Exchange Commision). Licentie nr. 250/14.

Plus500UK Ltd is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FRN 509909).

Google