Wilt u beleggen in India?Beleggen in India

Wilt u graag beleggen in India? Het is verstandig om het land eerst wat beter te leren kennen, zodat u uw beslissingen beter kunt onderbouwen. Ga bijvoorbeeld na waar de hoge economische groei vandaan komt en houd er rekening mee dat de beurskoersen in India een stuk meer volatiel zijn dan hier in Nederland of de rest van de Westerse wereld. Dat heeft te maken met de meer onstuimige groei, die hard op kan lopen, maar vervolgens ook weer abrupt tot stilstand kan komen.

Het is erg eenvoudig om aandelen uit India te kopen. Meld u aan bij een broker zoals Plus500 en begin vandaag nog te beleggen in India!

Beleggen in India doet u hier via CFD’s! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

India behoort tot de BRIC landen

India behoort tot de BRIC landen. Het gaat om Brazilië, Rusland, India en China. Dit zijn vier landen met een hoge economische groei, in combinatie met veel instabiliteit en een onstuimige ontwikkeling. De landen werken hard aan de groei van hun economie, om het niveau van de Westerse wereld te bereiken. Dat gaat echter met horten en stoten. India is een land met meer dan een miljard inwoners, waardoor de middenklasse voor een enorme economische impuls kan zorgen op het moment dat er een flinke economische groei plaatsvindt. Het is wat dat betreft niet vreemd dat het beleggen in India de laatste jaren flink aan populariteit heeft gewonnen. Dit heeft tevens te maken met de verzadiging van de markten in het Western, waardoor men op zoek moest naar nieuwe mogelijkheden.

 

Hoge economische groei

India kent een hoge economische groei, die sinds 1997 gemiddeld meer dan 7% per jaar bedraagt. Dat is een percentage waar we in Nederland en de landen om ons heen momenteel alleen maar van kunnen dromen. De Indiase economie bestaat bovendien uit traditionele landbouw, moderne landbouw, ambachten en een aantal moderne industrieën. Het voordeel van deze diversiteit is dat India er steeds beter in slaagt om zich op een meer stabiele manier te presenteren. Iets meer dan de helft van de beroepsbevolking is nog werkzaam in de landbouw, waardoor er op dat terrein nog veel te winnen valt.

 

Opkomende dienstensector

Het valt op dat het met name de dienstensector in India is die zich de laatste jaren op een positieve manier ontwikkelt. Ongeveer 33% van de beroepsbevolking zorgt binnen deze sector voor meer dan 50% van de economische output van het land. India kent veel Engels sprekenden met een relatief hoge opleiding, waardoor het land goed scoort op het gebied van ICT-diensten en software. Dit zijn dan ook de markten waarin u onder andere kunt beleggen in India, om voor een aantrekkelijk rendement te zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *