Beleggen in stripboeken

Beleggen in stripboeken? Zo moet u het aanpakken!

Stripboeken kopenStripboeken stijgen in waarde en het kan dus erg interessant zijn om te gaan beleggen in stripboeken! Uit onderzoek van het onlineveilinghuis Catawiki en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen is gebleken dat het rendement op stripboeken de afgelopen 30 jaar op 9,1% neer is gekomen. Dit mooie rendement is beter dan het rendement van de AEX-index of van een belegging in goud. Beleggen in stripboeken is dus eigenlijk helemaal zo gek niet!

Meer weten over het beleggen in stripboeken? Lees snel onze tips en zorg ervoor dat het rendement op deze beleggingen zo hoog mogelijk wordt!

Beleggen in stripboeken? Ga naar Catawiki

 

Hoe beleggen in stripboeken?

Het is niet heel moeilijk om te gaan beleggen in stripboeken. Voor het optimale rendement is het wel belangrijk dat u probeert de beste stripboeken tegen een zo laag mogelijke prijs te kopen. Allemaal makkelijk gezegd dan gedaan. Laten we daarom eerst eens naar een voorbeeld kijken van een stripboek van Suske en Wiske.

Dit stripboek is een eerste druk uit 1948 en is dus al erg oud. De veilingmeester schat dat het boek zo’n €450 tot €600 waard is. Natuurlijk moest u het stripboek wel een hele lange tijd bewaren, maar het resultaat mag er dan ook zijn. In 1948 was het mogelijk om het stripboek voor een paar cent te kopen. Uiteindelijk is er over de periode van 70 jaar toch een mooi rendement gerealiseerd. De prijs is meerdere keren over de kop gegaan.

Suske en Wiske belegging  

Natuurlijk heeft u geen 70 jaar de tijd om een belegging vast te houden, maar het toont wel aan dat mooi rendementen zeker mogelijk zijn. Ook op korte termijn van een periode van 10 – 30 jaar zijn er zeker mogelijkheden.

 

Tips bij het beleggen in stripboeken!

Er zijn meerdere verzamelaars in deze markt actief. Het is de truc om te proberen te achterhalen welke stripboeken ze in de toekomst willen gaan verzamelen. Het valt de laatste jaren op dat Suske en Wiske en Donald Duck het erg goed doen. Dit zijn de meest populaire stripboeken en als belegger in deze markt is het zeker interessant om hier meerdere stripboeken van aan te schaffen. Het kan echter ook geen kwaad om wat risico te spreiden en ook andere strips aan te schaffen.

De laatste jaren is de interesse in originele tekeningen van bekende striptekenaars ook flink toegenomen. Het kan dus ook zeker de moeite waard zijn om eens te kijken welke tekeningen u zelf kunt bemachtigen. Het is vervolgens slim om de tekeningen meerdere jaren vast te houden.

Zorg er bij het beleggen in stripboeken altijd voor dat u de conditie zo goed mogelijk probeert te behouden. Het zou zonde zijn als het stripboek wordt aangetast door zonlicht of dat er bijvoorbeeld kreukels of andere beschadigingen op komen. Berg de stripboeken op een goede plek op en doe ze desnoods ook sealen.

 

Geef een reactie