Ripple kopen of verkopen? Lees er hier alles over!

Currency Ripple

Ripple is een peer-to-peer centraal geldsysteem waarbij alle transacties worden opgeslagen in een algemeen grootboek. Ripple is een cryptomunt, maar mag eigenlijk niet volledig met Bitcoin, Ethereum of Litecoin worden vergeleken. De reden hiervoor is dat dit systeem door banken is ontwikkeld en door banken wordt gebruikt.

De Bitcoin is inmiddels wel bekend onder de Nederlanders. Toch strekt de familie van de zogeheten cryptocurrencies zich veel verder uit. Denk bijvoorbeeld aan: Ether, Litecoin en Bitcoin cash. Onze favoriete CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om in allerlei cryptomunten te beleggen. Zo ook in de opkomende cryptovaluta Ripple. De afkorting van Ripple is XRP. Ripple kan ook gekoppeld worden aan andere valuta’s.

Interesse om in Ripple te beleggen? Qua marktwaarde staat Ripple al op de tweede plaats. Alleen de Bitcoin is populairder en bekender, maar door de techniek en door grote belanghebbenden in deze munt zou het zomaar kunnen zijn dat Ripple over een aantal maanden zelfs de belangrijkste cryptomunt ter wereld wordt!

Ripple kopen of verkopen is hier mogelijk! *CFD service. 80,5% verlies geld.

 

Over Cryptovaluta’s

Marktwaarde Cryptovaluta'sDe ontwikkelingen op de cryptocurrency markt gaan extreem hard. Wist u dat er op dit moment al bijna 1400 verschillende cryptovaluta’s in de wereld zijn geroepen? De belangrijkste drie: Bitcoin, Ripple en Ethereum hebben samen een marktwaarde van ongeveer 475 miljard dollar! Ter vergelijking: de marktwaarde van Apple schommelt op dit moment rond de 900 miljard dollar. 

Ripple zit weer net iets anders in elkaar dan cryptomunten zoals de Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Het protocol (de techniek van Ripple) is vrij geavanceerd en zet daardoor veiligheid centraal. Naast veiligheid streeft het protocol ook naar perfectie door transactiesnelheden en transactiekosten zo optimaal te laten verlopen voor de gebruiker.

Ripple heeft als doelstelling om gesloten financiële netwerken zoals Paypal en Skrill open te breken. De bedoeling is dat Ripple het mogelijk maakt om wachttijden, transactiekosten en valutarisico’s in z’n geheel te elimineren.

De geldeenheid van Ripple is XRP en de koers van deze munt is de afgelopen maanden extreem gestegen. Ditzelfde geldt overigens ook voor de koers van andere cryptovaluta’s.

Het is belangrijk om op te merken dat 70% van het marktaandeel van Ripple in bezit is van banken. Ze proberen met deze munt een voet in de crypto wereld te zetten en dit lijkt ze aardig te lukken! Moet je in Ripple investeren? De Ripple koers kan de komende tijd flink gaan stijgen. Bekijk ook de onderstaande video voor meer inzicht in deze munt!

 

Ripple: digitaal geld

Ripple behoort ook tot het digitale geld en wordt soms zelfs beschouwd als de grote concurrent van de Bitcoin. Toch zijn er behoorlijk wat verschillende tussen deze cryptovaluta’s. De aankomende tijd zullen we allicht meer gaan horen over Ripple XRP. Dit heeft mede te maken met een aantal opvallende voordelen van deze cryptovaluta. We vertellen u er graag meer over.   

 

Betaalnetwerk

Het gaat bij Ripple om een netwerk waarmee betalingen worden gedaan, zonder de tussenkomst van een bank of andere financiële instelling. Het is dus een betalingssysteem. Eigenlijk is het te vergelijken met de Blokchain. Het is een open-end platform waar alles van waarde kan worden uitgewisseld. Ripple is voor iedereen toegankelijk en voor iedereen gelden gelijke rechten. 

 

Niet open source

Ripple onderscheidt zich doordat het niet open source is. Met andere woorden: bij Ripple is er een centrale organisatie die het beheer en de ontwikkeling van de coin en het netwerk doet. De ontwikkeling bij Ripple kan dus enorm snel gaan. Ook wijzigingen kunnen snel worden doorgevoerd, in tegenstelling tot de Bitcoin.

In 2012 werd Ripple geïntroduceerd. Het is dus een relatief nieuwe crypto coin. Ripple wordt beheerd door het bedrijf Ripple Cash. Inmiddels mag Ripple zich de op drie na grootste cryptomunt noemen. Het is bezig met een flinke inhaalslag. Ripple kan gezien worden als een database waar een valuta exchange is ingebouwd. 

 

Grootbanken en financiële instellingen

Veel banken willen, omdat er geen sprake is van een gedecentraliseerd netwerk, de samenwerking aangaan met Ripple. Het belangrijkste doel van Ripple is om geldtransacties zo goedkoop en snel mogelijk te laten plaatsvinden. Welke valuta’s daarbij betrokken zijn, maakt niet uit. Ripple is dus een cypto coin die zich profileert als brug tussen de verschillende valuta’s, banken en landen.

 

Oprichting RipplePay

De groei van Ripple begon in 2004. RipplePay werd toen opgericht. Het systeem werd in 2011 opnieuw ontworpen. Het werd sneller en veel energiezuiniger dan de Bitcoin. Een jaar later werd OpenCoin Inc gevormd. Kort daarna werd het Ripple Transaction Protocol (RTXP) ontwikkeld op basis van de concepten van Ryan Fugger (oprichter Ripple).  

 

Ripple protocol

Chris Larsen en Jed McCaleb vonden dat een transactie van het ene land naar het andere land sneller en goedkoper kon. De mannen kwamen in San Fransisco met het Ripple protocol. Met dit protocol konden transacties tussen elk gewenste land, bank en valuta in enkele seconden worden uitgevoerd. Met het protocol zouden er nauwelijks kosten worden gerekend. Er zou slechts een duizendste cent worden gerekend. Sinds de eerste creatie heeft Ripple veel ontwikkeling doorgemaakt.

 

Werking van betalingsnetwerk

Er is vanaf de start met Ripple geen focus gelegd op het creëren van een globaal betalingsmiddel. Daarentegen wel op de werking van een betalingsnetwerk. De stroom XRP wordt gecontroleerd. Het maximale aantal XRP is vastgesteld op 100 miljard. Er is dus een rem op de maximale aantallen gemaakt. Hierdoor is Ripple erg interessant. Het is een markt van vraag en aanbod. De vraag zal de prijs dus bepalen. De aantallen XRP blijven ongewijzigd. De vraag neemt toe en daardoor stijgt de waarde als gevolg.

 

Eigen valuta converter

Ripple werkt met een grootboek waarin alle transacties worden gevalideerd. Dit aangezien er geen fysiek geld bij betrokken is. Er moet dus goed gecontroleerd worden of de Ripple wel geldig is. Ripple heeft een eigen valuta converter. Vanuit elke valuta kan dus betaald worden naar elke valuta. De naam van het grootboek is het Ripple Consensus Ledger. De Ledger bevat alle transactiedata uit het verleden, van elke transactie die ooit is gedaan tot de huidige transactie.

Een eerder afgeronde transactie, dus ook de laatste, behoort tot de geschiedenis van de Ledger. Bij elke transactie komt er een nieuwe versie van de Ledger. Er zijn dus al een heleboel versies. Niet alleen betalingen, maar ook wijzigingen in account settings en aanbiedingen leveren een nieuwe versie van de Ledger op. Daar worden ze in vastgelegd.

 

Geformuleerde transacties

Wanneer een transactie plaatsvindt, wordt deze eerst het netwerk ingestuurd. Bij incorrecte formulering wordt deze geweigerd. Wanneer de geformuleerde transacties correct zijn, wordt het door nodes als nieuwe Ledger versie aangemaakt. Er wordt een hash gevraagd aan het netwerk. Als het overgrote deel van de peers dezelfde hash teruggeeft, dan wordt de transactie gevalideerd.  

 

Transactie validatie

Voor de validatie van de transacties is geen enorme computerkracht nodig. De Ledger is in staat om 1.000 transacties per seconde te valideren. Het is daarmee een stuk sneller dan het tragere Bitcoin hash netwerk. Ripple is conventioneler dan andere grote crypto’s. Banken zijn daarom meer geïnteresseerd in samenwerking.

 

Durfkapitaal Ripple

Het durfkapitaal van Ripple is afkomstig van grote en vooraanstaande technologiebedrijven. Denk aan Seagate en Google Ventures. In 2016 ontving Ripple 55 miljoen dollar vanuit grote financiële instellingen zoals Santander en Standard Chartered. Verschillende grootbanken en financiële instellingen werken al een tijdje mee en investeren al in de Ripple. Zonder het verlies van hun rol en controle, kunnen deze instanties belangrijke kostenverlagingen in het internationale betalingsverkeer bewerkstelligen.

 

Hoe beleggen in Ripple?

Het is op meerdere manieren mogelijk om in Ripple te beleggen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een Wallet aan te maken. In deze Wallet kun je vervolgens Ripple aanschaffen in ruil voor euro’s, dollars, Bitcoins of welke andere valuta dan ook. Door gebruik te maken van een Wallet ben je er zeker van dat je op lange termijn mee kunt doen met de stijgende cryptocurrency markt. Het is ook mogelijk om een account aan te maken bij een broker zoals Plus500. De CFD-broker maakt het mogelijk om te speculeren op koersstijgingen of koersdalingen van de munt. *CFD service. 80,5% verliest geld


Ripple kopen of verkopen? Begin hier!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *