Beleggen in katoenBeleggen in katoen

Wilt u beleggen in katoen, of bent u benieuwd hoe de koers zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft? Katoen is een grondstof die het zeker mogelijk maakt om aantrekkelijke koerswinsten te maken. U kunt profiteren van de stijgende koersen, maar aan de andere kant ook van situaties waarin de prijs juist terugloopt.

Dat heeft te maken met de posities die u in kunt nemen, deze kunnen zowel ‘long’ als ‘short’ zijn. Afhankelijk van uw positie kunt u uw belegging in katoen op het juiste moment verkopen om een koerswinst te maken en er daarmee voor te zorgen dat u een rendement kunt maken op uw kapitaal.

 

Beleggen in katoen kan hier!

 

Stijging van de prijs

Houd er rekening mee dat het beleggen om katoen vraagt om een zeer actieve manier van investeren. In de meeste gevallen zal u hier dagelijks mee aan de slag gaan, om op die manier een aantrekkelijke koerswinst te kunnen maken. De prijs van katoen is sinds 2010 steeds een beetje verder op gaan lopen, waardoor het in die periode bovendien interessant was om de belegging in katoen wat langer vast te houden. De koers is over het algemeen niet zo volatiel als bijvoorbeeld de wisselkoersen of die van aardgas. Wat dat betreft is het beleggen in katoen interessanter wanneer u uw belegging wat langer aan wenst te houden.

 

Plotselinge daling

Vanaf het begin van 2010 is de prijs van het katoen flink op gaan lopen. Dat had vooral te maken met het feit dat de productie wereldwijd op volle toeren draaide en steeds meer mensen de mogelijkheid ontdekten om hierin te beleggen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar het beleggen in katoen flink is toegenomen. Als een gevolg hiervan is de prijs op gaan lopen en had u lange tijd de mogelijkheid om hier een aantrekkelijk rendement mee te maken.

 

Handel in grondstoffen

Volledig in lijn met een aantal andere grondstoffen is de koers vanaf 2011 ineens weer hard gedaald. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de wereldeconomie een flinke deuk heeft opgelopen, maar ook met het vertrouwen dat als het gevolg hiervan is verdwenen. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel minder particulieren en instellingen wensten te beleggen in katoen. De koers is flink teruggelopen en lijkt zich nu weer goed te herstellen. Vooral op het moment dat de wereldhandel weer aantrekt zal de prijs van katoen op gaan lopen.

Dit is wat dat betreft een goed moment voor het beleggen in katoen, mits dit een grondstof is waar u uw belegging langere tijd in vast wilt houden. U kunt op die manier wellicht profiteren van een aantrekkelijke koerswinst, of op de kortere termijn gebruik maken van de schommelingen die er plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *