Beleggen in een garagebox: voordelen i.t.t. tot appartementen en huizen!

Beleggen in een garagebox is een interessant alternatief voor wie de rente bij de bank te laag vindt. Het is een beleggingsvorm die steeds populairder aan het worden is. U koopt bijvoorbeeld een garagebox aan met het oog op verhuur of verkoop. Tijd om er eens wat meer over te ontdekken!

Wanneer de spaarrekeningen steeds minder spaarrente opbrengen, gaan mensen meer kijken naar investeringen met een interessanter rendement. Er zijn dan een boel alternatieve beleggingsvormen waarvoor u kunt kiezen. Zo is het beleggen in een garagebox een goede overweging. Een garagebox wordt namelijk niet alleen gekocht voor het stallen van een auto. Het wordt tegenwoordig ook vaak als beleggingsobject gebruikt. U koopt bijvoorbeeld een garagebox met het oog op verhuren of verkopen. Het verhuren van een garagebox kan elke maand mooie inkomsten opleveren.

 

Advies vastgoedmakelaar

Om erachter te komen waar garageboxen te koop staan, kunt u advies vragen bij een vastgoedmakelaar. Hij of zij is op de hoogte van de prijzen op de vastgoedmarkt. En zij weten ook in welke omgeving er mogelijkheden zijn om te kopen en te verhuren. Het is verstandig om advies aan te vragen bij verschillende aankoopmakelaren, zodat u goed op de hoogte bent van alle opties.

 

Prijs garagebox

Gemiddeld is de prijs van een standaard garagebox zo’n 10.000 euro. Natuurlijk is de exacte prijs afhankelijk van o.a. de grootte van het pand en de ligging. Wanneer de garagebox in het centrum van een aantrekkelijke stad ligt, betaalt u natuurlijk meer. Een garagebox heeft een aantal opvallende voordelen in tegenstelling tot appartementen en huizen (de meer klassieke vastgoed investeringen). Hieronder vertellen we u daar graag meer over!

 

Zekerheid van steen

Een garagebox biedt als onroerend goed de zekerheid van steen. U bent dus eigenlijk niet blootgesteld aan een waardevermindering van uw geld (door inflatie of devaluatie). Dat zou u mogelijk wel hebben wanneer u het geld op de spaarrekening laat staan. Bovendien is het voordeel van de garagebox dat het om een beduidend lager investeringsbedrag gaat dan bij een appartement of huis. Met een bescheiden hoeveelheid spaargeld kan al een garagebox worden gekocht.

 

Minder eisen

Middels een goede advertentiecampagne is een vlotte huur van de garagebox mogelijk. Het voordeel voor de huurders is dat zij sneller kunnen beslissen omdat ze er niet hoeven te wonen. Er hoeft alleen een wagen gestald te worden. Of het dient als opslagruimte voor de huurder. Met andere woorden: de kans op leegstand is bij een garagebox kleiner. De eisen van de huurder zijn gewoonweg minder bij een garagebox. Dat is natuurlijk een groot voordeel!

 

Weinig kosten

En dan te bedenken dat u als verhuurder weinig kosten hoeft te maken. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor verwarming en sanitair, die u bij een huis of appartement mogelijk wel hebt. Wel dient u te zorgen voor goede verlichting en beveiliging. Het gaat weer een stuk beter met onze economie. Er is meer vraag naar goed beveiligde opslagmogelijkheden. Zowel voor de privé (motoren, auto’s, opslag en hobby) als zakelijke doeleinden (webwinkels, ZZP’er en zelfstandigen).

 

Auto op straat

Het beleggen in een garagebox heeft als nadeel dat het in tijden van crisis lastig kan zijn om huurders te vinden. Mensen kunnen er namelijk ook gewoon voor kiezen hun auto op straat te zetten. Heel veel mensen kiezen daar nog steeds voor. Dat scheelt geld en dat geld kan dan weer voor andere dingen worden gebruikt. Veiligheid en een stukje luxe (auto beschermd wegzetten) komt eerder voor in economisch voorspoedige tijden.

 

Spreiding in investeringen

Ook al zal het niet snel gebeuren, kan de vastgoedmarkt altijd instorten. U kunt dan mogelijk kapitaalwinst mislopen. De prijzen van vastgoed blijven tenslotte niet altijd stijgen. Het kan dus zomaar zijn dat u nog jaren moet wachten voor u de garagebox met winst kunt verkopen. Toch is de prijs van een garagebox relatief laag. Het instapbedrag is lager dan het kopen van een flat als belegging. Op die manier is het eenvoudiger om in meerdere garageboxen te investeren. U creëert dus een spreiding. Met meerdere huurders wordt het risico gespreid.

 

Minder speculeren

Beleggen in een garagebox betekent minder speculeren dan het beleggen in aandelen. Steen behoud over het algemeen zijn waarde. Toch adviseren wij altijd om alleen te beleggen met geld wat u echt kunt missen. Een garagebox kan u maandelijks een mooi huurbedrag opleveren. Toch zult u eerst een goede huurder moeten vinden. U vindt het vast fijn wanneer iemand zijn of haar afspraken nakomt. Doe dit dus zelf ook altijd!

 

Beleggen in een garagebox

Op uw spaarrekening brengt uw geld vandaag de dag niet veel meer op. Steeds meer mensen gaan daarom op zoek naar interessante beleggingen. Beleggen in garageboxen en andere vastgoedobjecten wordt daarom steeds aantrekkelijker. U kunt een groot deel van uw beleggingsportefeuille opbouwen bij de CFD-broker Plus500. Bij Plus500 kunt u in allerlei verschillende beleggingsproducten handelen. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, obligaties en grondstoffen.

 

Investering voor de toekomst

Heeft u nog geld over wat u kunt missen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan de garagebox! Het is een goede investering voor de toekomst. U wilt namelijk niet té groot beginnen en de eigen krachten niet overschatten. Toch wilt u wel een mooie investering doen in onroerend goed om een aantrekkelijk rendement te halen. Het kan een interessante manier zijn om een mooi extra inkomen op te bouwen. Elke maand!