Mooie kansen in een markt die sterk in beweging is!

Cannabis plantDe markt voor cannabis is sterk in beweging. In de VS wordt cannabis in steeds meer staten legaal. Er wordt verwacht dat bij volledige legalisatie de markt voor cannabis een waarde kan bereiken van bijna 116 miljard euro, tegen 2028. Beleggen in cannabis kan dus interessant zijn! Ontdek er alles over!

Mogelijk beginnen uw oren te klapperen wanneer we het hebben over beleggen in cannabis. De cryptomarkt lijkt wat af te koelen en veel investeerders zijn op zoek naar het volgende ‘’grote ding’’. Er liggen grote kansen voor de wiet industrie alsmede de wiet aandelen. Verschillende bedrijven die op cannabis gericht zijn, zijn afgelopen jaar al flink in waarde gestegen. Dat komt mede door de soepelere regelgeving.

Handelen in cannabis? Open een account bij CFD-broker Plus500 *76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Sterk in beweging

De markt voor cannabis is sterk in beweging. Deze maand vindt in Amsterdam de Cannabis Capital Convention plaats. Daarmee is het eerste Europese beleggingscongres rond wiet geboren. Als belegger is het mogelijk om te profiteren van de bewegingen in deze markt. Voordat we ingaan op beleggen in cannabis, is het goed om nog eens duidelijk uit te leggen wat cannabis is. U heeft er ongetwijfeld wel eens van gehoord en het misschien zelf wel gebruikt ooit.

 

Cannabis: eenjarige plant

Cannabis komt van de hennepfamilie en is een eenjarige plant. De term eenjarige plant betekent niets anders dan een levenscyclus van kieming tot zaad in slechts één jaar. Cannabis bevat cannabinoïde. Dat is een stof die een ontspannende geestverruimende werking heeft. Er zijn veel verschillende soorten cannabinoïdes. De meest bekende evenals voorkomende zijn: CBD, THC en CBN. Wiet, marihuana, hennep en cannabis zijn woorden voor dezelfde plantensoort. Het gaat om cannabis sativa.

 

Legalisering cannabis

In de Verenigde Staten wordt cannabis in steeds meer staten legaal. Tegen het jaar 2028, zo is de verwachting, zal bij volledige legalisatie de markt voor cannabis een waarde bereiken van bijna 116 miljard euro. Halverwege oktober wordt de markt voor recreatieve cannabis in Canada vrijgegeven. Zowel in de VS als in Canada zijn er al verschillende beursgenoteerde bedrijven. Voorbeelden zijn: Aphria, Canopy Growth en Aurora Cannabis. Over het algemeen is de investering in dollars. Vooral de laatste twee bedrijven doen het erg goed.

 

Investeren in marihuana-ETF

Als particuliere belegger kan er, naast de afzonderlijke aandelen, ook geld geïnvesteerd worden in marihuana-ETF (Exchange Traded Fund). Met een ETF wordt een beleggingsfonds bedoelt waarmee een bepaalde index gevolgd wordt. Voorbeelden zijn: ETFMG Alternative Harvest en de Horizons Marijuana Life Sciences Index.

 

Groei cannabis sector

Er wordt verwacht dat de cannabis sector flink gaat groeien. Als belegger is het vooral zaak om u er goed in te verdiepen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de bedrijven die zich niet bezighouden met de wiet zelf, maar met afgeleide- en randproducten. Voorbeelden zijn: cannabischocola, wietdrankjes en vaporizers.

 

Bedrijven profiteren mee

De groei van de sector is ook niet voorbijgegaan aan sommige bedrijven. Er zijn brouwers die veel interesse hebben in het zogeheten groene goud. Lagunitas (dochteronderneming Heineken) heeft een non-alcoholisch cannabisdrankje in de VS op de markt gebracht, onder de naam Hi-Fi Hops. De Corona brouwer Constellation Brands investeerde wederom bijna 3,5 miljard dollar in Canopy Growth. Ook nam het bedrijf Alliance One International (Amerikaans tabaksbedrijf) een meerderheidsbelang in Canada’s Island Garden en Goldleaf Pharm.

 

Mooie vooruitzichten!

De marihuanamarkt groeit enorm snel. Wiet wordt in steeds meer landen legaal en daardoor kan de legale wietindustrie flink groeien. Er zijn mooie vooruitzichten voor de industrie. De legale wietteelt kent nu al bijna een omzet van bijna 7 miljard dollar. Deze kan verder groeien tot een bedrag van maar liefst 75 miljard dollar in 2030. Cannabis is enorm populair. Niet alleen blijkt dat uit de marktcijfers, maar ook uit de tekorten die zullen ontstaan wanneer het product in Canada volledig legaal is. Waar het aanvragen van een vergunning in het begin nog erg lastig was, is dat tegenwoordig een stuk makkelijker.

 

Grondstof voor medicijnen

Marihuana is al een grondstof voor verschillende medicijnen. En bij iedere grondstof geldt de kwestie van vraag en aanbod. De aankomende jaren zal de vraag, mede door de legalisatie, harder stijgen dan het aanbod. Dan past een goed cannabisaandeel prima in het grondstoffencompartiment van elke beleggingsportefeuille. Op dit moment verbouwen de medische marihuanaboeren jaarlijks ongeveer 80.000 kilo. Er wordt al gesproken over en gekeken naar de mogelijkheden om deze hoeveelheid te vergroten naar ongeveer 500.000 kilo. Alleen al dit jaar is er al een vraag die voorzien is van 200.000 kilo.

 

Investeren in groeiende markt

Het mag duidelijk zijn dat wanneer u op dit moment belegd in cannabis, u investeert in één van de snelst groeiende markten wereldwijd. De cannabisboeren gaan er dus niet alleen op vooruit, maar de slimme beleggers ook. Onthoud wel dat beleggen in cannabis vooral geschikt is voor de avontuurlijke beleggers. Met andere woorden, beleggers die kansen willen grijpen en risico’s durven nemen. Het gaat veelal om jonge bedrijven die een gigantisch potentieel hebben. Daarentegen bewegen dezelfde bedrijven wel erg volatiel op de beurs.

 

Handelen in cannabis

Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om te handelen in cannabis. Pus500 is een van de meest bekende brokers. U kunt een persoonlijke account aanmaken en direct beginnen met handelen. Niet alleen kunt u beleggen in grondstoffen, maar ook in obligaties of bijvoorbeeld in aandelen. Wilt u liever eerst oefenen? Dat kan met een demo account. U krijgt dan de beschikking over een flink fictief vermogen. Zo kunt u dus eerst oefenen met beleggen in cannabis. Ideaal wanneer u eerst eens wilt experimenteren met handelen op de beurs, alvorens u met echt geld gaat investeren.

 

Goed inlezen!

Allicht vraagt u zich af met hoeveel echt geld u dan kunt starten. Dat kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 werkt met een hefboom van maximaal 30. Let op: dit geldt niet voor alle instrumenten. Zo heeft een inleg van 100 euro een waarde van maar liefst 3.000 euro. Een verkeerde of te gehaaste beslissing kan er natuurlijk ook toe leiden dat u een hoger bedrag sneller kwijtraakt. Lees u dus altijd goed in met informatie over de cannabismarkt en de bedrijven die zich ermee bezighouden. Veel succes! En mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.