Beleggen in beursgangen

Beleggen in beursgangen? Soms een goed idee, soms niet!

beleggen in beursgangenRegelmatig zijn er bedrijven die een beursgang wagen. Dit doen ze om meer kapitaal op te halen om zo meer investeringen te kunnen doen. Een beursgang verhoogd daarbij ook de verhandelbaarheid van de aandelen en zorgt er dus voor dat oprichters en eigenaren hun bezittingen kunnen liquideren.

De afgelopen jaren vonden er meerdere beursgangen plaats. Denk aan die van Snapchat en VolkerWessels. De wat bekendere beursgangen waren die van ABN AMRO, Nationale Nederlanden, maar ook Facebook en Twitter.

 

Wel of niet beleggen in beursgangen?

De vraag is nu of het interessant is om in deze beursgangen te beleggen. Beleggen in bedrijven die een beursnotering krijgen blijkt niet altijd lucratief te zijn. Zeker kleine beursgangen zorgen niet altijd voor mooie rendementen om over naar huis te schrijven. Er is bij de studie ‘The long term performance of IPO’s revisited’ gekeken naar de resultaten van duizenden verschillende Amerikaanse aandelen die in de periode 1975 tot 2014 naar de beurs waren gegaan. Wat bleek? De meeste bedrijven presteerde minder dan het beursgemiddelde!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.