Beleggen in groeimarkten

Wilt u graag beleggen in groeimarkten? Op het moment dat de verschillende verzadigde markten weinig reden tot groei kennen, is het mogelijk om de focus geografisch te verleggen. U zorgt er op die manier voor dat u kunt beleggen in ondernemingen die hard groeien en daarmee zorgen voor aantrekkelijke rendementen.

U neemt wat meer risico, om aan de andere kant toe te kunnen werken naar een hogere koerswinst. Houd er rekening mee dat de groeimarkten bestaan binnen een totaal andere cultuur, waardoor het vaak lastig is om direct aandelen aan te schaffen.

 

Groeimarkt betekenis

Een groeimarkt is in principe niets anders dan een markt die nog in ontwikkeling is. Hier in Nederland en in een groot deel van de Westerse wereld is de ‘rek’ er binnen diverse branches uit. Dat betekent dat bedrijven stabiele resultaten boeken, maar het lastig is om te beleggen in nieuwe opkomende ondernemingen. Enkele technologiebedrijven slagen hierin, maar in de groeimarkten gebeurt er veel meer. De groeimarkten kennen een bevolking die snel meer rijkdom krijgt, waardoor zij nieuwe aankopen doen en ondernemingen de kans hebben om uit te groeien tot succesvolle bedrijven.

 

Aziatische groeimarkten

We onderscheiden wereldwijd een aantal groeimarkten, waarvan er enkelen in Azië liggen. Het gaat bijvoorbeeld om China en India. China is een enorm groot land met een grote bevolking, dat er de laatste tientallen jaren in slaagt om economisch flink te groeien. De bevolking krijgt er steeds meer te besteden, waardoor ook internationale ondernemingen besluiten om er zaken te gaan doen.

Het zijn de lokale ondernemingen die hard weten te groeien, worden opgekocht of hun aandelenwaarde flink op weten te vijzelen. U kunt beleggen in de groeimarkten om mee te profiteren van de enorme toename van waarde die er ontstaan. Ook India is een goed voorbeeld van een groeimarkt, onder andere omdat het zeer hoge opleidingsniveau daar zorgt voor ondernemingen geleid door grote talenten.

 

Zuid-Amerikaanse groeimarkten

In Zuid-Amerika is vooral Brazilië een belangrijke groeimarkt. De bevolking heeft er onder andere de beschikking gekregen over auto’s en wat meer persoonlijke luxe, waardoor ondernemingen binnen deze branches het uitstekend hebben gedaan. De groeimarkten in Zuid-Amerika laten zien dat er meer dan voldoende ruimte is voor positieve ontwikkeling, waardoor u met een beetje meer risico kunt rekenen op een hoge gemiddeld rendement (op de lange termijn).

 

Beleggen in groeimarkten in de vorm van aandelen of fondsen

U kunt op verschillende manieren beleggen in groeimarkten. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van aandelen? Houd er dan rekening mee dat het niet altijd lastig is om deze aan te schaffen. In plaats daarvan zijn er bijvoorbeeld beleggingsfondsen actief. Ga op zoek naar beleggingsfondsen die inzetten op de bedrijven in de  verschillende groeimarkten, om ook in Azië of Zuid-Amerika een waardevolle belegging te kunnen doen.

 

Ga hier direct beginnen met het beleggen in groeimarkten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *