Wilt u beleggen in grafeen?

U Grafeenkunt beleggen in grafeen, het materiaal in de toekomst. Wilt u meer weten over dit materiaal, of bent u benieuwd naar de toepassingen waar we in de toekomst gebruik van kunnen maken? Nick Bolton schreef in de New York Times eerder al over dit materiaal en krijgt nu ook vanuit andere delen van de wereld navolging.

Grafeen is het sterkste en dunste materiaal ter wereld. Daarnaast zorgt het de beste geleider van elektriciteit en hitte en is het de hardste en meest vervormbare stof. Het is als het ware een wondermateriaal, dat maar een enkel atoom dik is. De kans is groot dat grafeen onze toekomst behoorlijk gaat veranderen, waardoor dit een goed moment is om op de lange termijn te beleggen in grafeen.

 

Grafeen vormt interessant materiaal

Grafeen vormt een zeer interessant materiaal, dat 10 jaar geleden werd ontdekt door twee fysici aan de Universiteit van Manchester. Zij ontvingen in 2010 bovendien de Nobelprijs voor hun experimenten met het materiaal, wat aangeeft hoe baanbrekend hun bevindingen waren en zijn. Volgens de American Chemical Society is grafeen 200x sterker dan staan en is het zo dun dan een enkel gram van dit materiaal een heel voetbalveld zou kunnen bedekken. Chinese wetenschappers zijn er bovendien in geslaagd om een aerogel te ontwikkelen van grafeen, een ultralicht materiaal dat 7x lichter is dan licht. Verder is grafeen gewoon transparant en flexibel, waardoor we het kunnen uitrekken als rubber. De verschillende unieke eigenschappen van grafeen maken het beleggen hierin tot een interessante optie.

 

Mogelijkheden voor de toekomst

Er zijn verschillende toepassingen met grafeen denkbaar, wat betekent dat het beleggen in grafeen op termijn behoorlijk lucratief kan zijn. Momenteel kijkt de hightechindustrie goed naar de ontwikkelingen die er plaatsvinden, aangezien grafeen het mogelijk maakt om gadgets een flexibele vorm mee te geven. Verder kunnen we denken aan dunnere elektronica, een betere geleiding van elektrische stroom en natuurlijk een goedkoper, sneller, flexibeler, transparanter en waterbestendiger materiaal.

Bovendien zal het in de toekomst mogelijk zijn om de technologie met grafeen direct in het lichaam aan te brengen en daarmee te zorgen voor medische toepassingen die tot op heden niet denkbaar waren. Het is dan ook niet vreemd dat er al flinke investeringen in grafeen hebben plaatsgevonden, net als in de bedrijven die hiermee werken en zorgen voor de ontwikkeling van het bijzondere materiaal.

 

Investeren in grafeen

Wilt u zelf beleggen in grafeen? Het is mogelijk om u te richten tot de bedrijven die hiermee werken, of na te denken over de fabrikanten die het materiaal gebruiken in de producten die ze maken. Autoproducenten willen graag elektrische auto’s van grafeen gaan maken, waarmee het mogelijk wordt om de carrosserie als zonnepaneel te gaan gebruiken. De Bill & Melinda Gates Foundation investeerde eerder al in een grafeencondoom, dat een stuk dunner, lichter en ondoordringbaarder zou zijn dan de huidige materialen die er beschikbaar zijn. Dankzij de verschillende toepassingen van het materiaal kan het beleggen in grafeen in de toekomst een interessant rendement opleveren, mits de verschillende fabrikanten besluiten er daadwerkelijk op grote schaal gebruik van te gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *