Beleggen in ETF’s

Alles over het beleggen in ETF’s!Beleggen in ETF's

U kunt beleggen in ETF’s, op het moment dat u hier graag passief mee aan de slag gaat. Het is van belang om de markt niet te willen verslaan, aangezien u deze juist volgt. U maakt gebruik van een tracker, op basis van een bepaalde index.

ETF staat voor Exchange Trade Fund en is daarmee een afgeleide van de daadwerkelijke markt. Dankzij het beleggen in ETF’s heeft u de mogelijkheid om heel eenvoudig een goede spreiding aan te spreken in de investering die u wilt doen. Dit zorgt er onder andere voor dat u weinig specifiek risico loopt.

 

Index volgen

Het beleggen in ETF’s werkt op basis van een index, waar de AEX een goed voorbeeld van is. Hierin worden de 25 grootste ondernemingen aan de beurs opgenomen, waardoor u een uitstekende spreiding aan kunt brengen. U kunt dankzij het beleggen in ETF’s de index volgen, zonder dat u aandelen hoeft te kopen in de verschillende bedrijven. Op het moment dat de totale index in een bepaalde periode met 5% in waarde toeneemt, kunt u erop rekenen dat ook u 5% rendement gemaakt heeft. Houd echter rekening met de kosten die de beheerder in rekening zal brengen, aangezien die ten laste komen van het netto rendement dat u maakt.

 

Goede spreiding

Dankzij het beleggen in ETF’s zorgt u eenvoudig voor een goede spreiding, zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft. U hoeft er zelf niet voor te zorgen dat u bijvoorbeeld in bepaalde branches actief bent en zowel risicovolle als meer stabiele ondernemingen opneemt. Bovendien zorgt u er met het beleggen in ETF’s voor dat u toegang kunt krijgen tot markten die vaak lastig bereikbaar zijn, zoals die van de aandelen van de grootste ondernemingen. Uiteraard kunt u zelf een bepaalde tracker kiezen, bijvoorbeeld die voor de AEX of juist die voor bepaalde grondstoffen of obligaties.

 

Goede verhandelbaarheid

Een bijkomend voordeel van het beleggen in ETF’s is dat deze posities goed verhandelbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat u er een koerswinst mee kunt maken door ze te verkopen, of ze aan de andere kant juist wat langer aan te houden om passief voor een aantrekkelijk rendement te zorgen. U heeft met betrekking tot het verhandelen zelf de vrijheid, naast het feit dat ze zorgen voor een goede spreiding. Wat dat betreft combineert het beleggen in ETF’s een aantal aantrekkelijke elementen, die ervoor zorgt dat u een degelijke investering kunt doen.

 

Markt volgen

Houd er in ieder geval rekening mee dat u het beleggen in ETF’s kunt gebruiken om de markt te volgen, niet om deze te verslaan. Een beleggingsfonds zal er altijd voor proberen te zorgen dat u de markt kunt verslaan, waardoor dit een totaal andere vorm van investeren is. In dit geval kiest u er met het beleggen in ETF’s voor om de markt te volgen en aan de hand daarvan een rendement te maken.

 

Ga hier direct beginnen met beleggen in ETF’s!

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.