Profiteer van de ontwikkelingen in de cacao aandelen markt!

Beleggen in cacaoCacao is het product dat nodig is om chocolade te maken. Het product ontstaat uit de cacaoboon. Wereldwijd zijn er meer dan 30 verschillende soorten cacaobonen. Deze bonen worden vooral in veel landen rond de evenaar verbouwd en ondergaan aan een gistingsproces. Vervolgens worden de bonen geroosterd en gemalen. Er ontstaat dan een donkerbruine stof waaruit cacaoboter en cacaopoeder ontstaan. Chocolade is dan geboren!

Het beleggen in cacao is niet het eerste waar veel beleggers aan denken. Juist dit maakt cacao een interessante grondstof om u eens in te verdiepen. In dit artikel gaan we eens goed kijken naar de mogelijkheden die cacao te bieden heeft.

 

Beleggen in cacao aandelen

Interesse om te beleggen in cacao? Groot gelijk! Historisch gezien bestaat er vaak een onbalans tussen vraag en aanbod naar de grondstof. Dit leidt tot flinke schommelingen in de prijs van de grondstof. Als belegger kunt u hier flink van profiteren. Hoe kan het dat er zulke grote schommelingen bestaan? Hier zijn eigenlijk twee belangrijke redenen voor. Allereerst is er de aanbodkant die van belang is in dit speelveld. De cacaoboom stelt veel eisen. Hij kan wel 50 jaar en 10 meter hoog worden, maar neerslag, temperatuur en bodemvruchtbaarheid moeten ideaal zijn. Oogsten gaan in sommige jaren verloren, maar in andere jaren is er juist weer veel aanbod.

De vraagkant is de andere reden voor grote koersschommelingen van de cacaoprijs. De productie van cacao vindt voor een groot deel in Ivoorkust plaats. Dit land is in z’n eentje verantwoordelijk voor ongeveer 40% van de cacao, wat betekent dat de omstandigheden daar van grote invloed zijn op de prijs op de markt. In combinatie met Kameroen zijn de beide landen zelfs verantwoordelijk voor 70% van alle productie. De grote concentratie van de productie zorgt ervoor dat de prijs enorm op en neer kan bewegen. Dit maakt het beleggen in cacao interessant, aangezien dat rendementen op kan leveren op basis van long en short posities in deze grondstof. Meer weten over beleggen in grondstoffen? Bekijk dan de onderstaande video!

Cacao prijs ontwikkelingen

Op dit moment staat de prijs van cacao zo’n 30% lager ten opzichte van 2015. Dat zegt veel, want 2015 was ook al een kwakkeljaar. De belangrijkste reden voor de huidige lage cacao prijs zit hem in het feit dat er veel regenbuien hebben plaatsgevonden in de regio waar de meeste cacaoproducenten zich bevinden. De regen zorgde voor uitstekende oogsten.

Experts wijzen nu op de potentie die cacao met zich mee kan brengen. Het is niet zo dat er elk jaar zulke uitstekende oogsten plaatsvinden. Het is eigenlijk best waarschijnlijk dat de oogst dit jaar minder goed zal zijn dan vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat het beleggen in cacao juist nog interessanter is geworden.

Door nu te beleggen in cacao heeft u de mogelijkheid om een investering voor op de lange termijn te doen, of aan de andere kant juist vlot gebruik te maken van de komende prijsstijgingen. De verwachting is dat de cacao prijs de komende tijd weer zullen gaan stijgen.

 

Toekomst voor beleggen in cacao aandelen

De toekomst ziet er goed uit voor het beleggen in cacao. Vooral Azië zorgt voor een stijgende vraag naar cacao. In 2016 is er 1,7 miljoen toen aan chocolade verkocht, dit is 11,8% meer dan in 2015. De vraag naar chocolade neemt gigantisch toe terwijl het aanbod in principe juist afneemt. Boeren vinden het niet meer al te interessant om cacao te verbouwen, ze kiezen voor andere producten zoals palmolie en rubber, aangezien deze producten meer opleveren.

Cacao is voor veel mensen een luxeproduct. Uiteindelijk zal ook de vraag in Azië en Afrika naar dit product verder gaan toenemen. De verwachting is dat de productie van het product gelijk zal blijven of zelfs zal afnemen. Wat dat betreft is cacao een ontzettend goede beleggingsmogelijkheid. Op de lange termijn zal de prijs van cacao flink gaan toenemen en dit zal een positief rendement opleveren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.