Beleggen in Azië

Wilt u beleggen in Azië?Landen in Azië

Wilt u beleggen in Azië, of denkt u daar over na en wilt u meer weten over de voor- en nadelen? U kunt op verschillende manieren beleggen in Azië, door daar een beleggersrekening te openen of gebruik te maken van de internationale brokers die u toegang bieden tot de beurzen in Azië.

Kijk goed naar de kosten, ook wanneer u Aziatische aandelen wilt kopen vanaf een Nederlandse beleggersrekening. U betaalt in veel van de gevallen meer kosten dan wanneer u Nederlandse aandelen zou kopen, waardoor het interessant is een rekening in Azië te openen. Bij het beleggen in Azië profiteert u van hoge economische groei, maar zorg ervoor dat u ook rekening houd met de problemen in Azië en het risico van beleggen aldaar.

 

Begin hier direct met het beleggen in Azië!

 

Over Beleggen in Azië

Azië staat bekend om de hoge economische groei waar het voor weet te zorgen. Landen als China en India laten al enkele jaren uitstekende cijfers zien, al lijkt de groei de laatste tijd wat af te zwakken. Dat neemt niet weg dat de economieën er de laatste jaren veel beter gepresteerd hebben dan in veel Europese landen, wat er onder andere toe heeft weten te leiden dat de middenklasse in China en India er flink op is vooruitgegaan. Dat zorgt ervoor dat de bedrijven in deze landen hun omzetten wisten te vergroten en ook Europese ondernemingen er steeds meer voet aan de grond krijgen.

Dat neemt aan de andere kant niet weg dat zowel China als India te maken lijken te hebben met een groeiplafond, nu de voedselprijzen oplopen en met name in India de Centrale Bank goed oplet om daadwerkelijke moeilijkheden voor te zijn. De inflatie is er momenteel nog goed onder controle, maar er lijkt sprake te zijn van een spanningsveld. Het is de vraag of de Aziatische landen zich ook de komende jaren op een sterk positieve manier kunnen gaan ontwikkelen.

 

Risico van beleggen in Azië

Beleggen in Azië brengt meer risico met zich mee dan het beleggen in Nederland of bijvoorbeeld in Amerika. De volatiliteit ligt er over het algemeen wat hoger dan in de Westerse wereld. Dat heeft onder andere te maken met de relatief jonge leeftijd van de verschillende beurzen, maar vooral met de manier waarop bedrijven zich momenteel op de middenklasse storten. Nieuwe bedrijven weten snel uit te groeien tot grote spelers, maar worden aan de andere kant ook gemakkelijk weer voorbij gestreefd op het moment dat er sprake is van nieuwe ontwikkelingen binnen de markt. Het beleggen in Azië kan op die manier een behoorlijk rendement opleveren, maar brengt ook meer risico met zich mee. De laatste tijd staat de Chinese beurs flink onder druk. Deze beurs is al erg gedaald en het is de vraag hoe dit zich in de toekomst verder gaat ontwikkelen.

 

Hoe kunt u beleggen in Azië?

Beleggen in Azië is niet moeilijk bij een broker zoals Plus500. Begin hieronder direct met het beleggen in een index zoals de Hang Seng.

 

Geef een reactie