Wilt u beleggen in Amerika?

Wilt Beleggen in Amerikau graag beleggen in Amerika? De beleggingscultuur is er heel anders dan hier, het is er bijvoorbeeld veel gebruikelijker om kapitaal te investeren, dan het bijvoorbeeld op een spaarrekening te plaatsen. Dat betekent onder andere dat er meer privékapitaal in omloop is, dan we hier gewend zijn. Hierdoor is het aantal (online) brokers er een stuk groter.

U kunt beleggen in Amerika door gebruik te maken van de internationale brokers, u kunt rechtstreeks beleggen in Amerika of u kunt Amerikaanse aandelen kopen vanaf een beleggersrekening bij een Nederlandse bank. Uiteraard kennen de verschillende mogelijkheden zo hun voor- en nadelen.

 

Amerikaanse aandelen kopen bij internationale brokers

U kunt allereerst beleggen in Amerika door gebruik te maken van de verschillende internationale brokers. Voorbeelden hiervan zijn Lynx en Today’s, die u de mogelijkheid bieden vanuit Nederland een rekening of een account te openen en daar op de Amerikaanse beurzen mee te beleggen. Kijk goed naar de kosten, aangezien het handelen in Amerikaanse aandelen met lage koersen niet altijd even voordelig is. U betaalt dan een relatief hoge prijs per aandeel, waardoor het beleggen in Amerika duur uit kan pakken en het lastig is om op een succesvolle manier te speculeren, met uiteindelijk een positief rendement tot gevolg.

 

Rechtstreeks beleggen in Amerikaanse aandelen in Amerika

U kunt daarnaast rechtstreeks beleggen in Amerika, door een beleggersrekening te openen bij een Amerikaanse broker of een Amerikaanse bank. De concurrentie is er een stuk heftiger dan in Nederland, wat betekent dat de diverse brokers zich meer op de prijs richten. Het gemiddelde kostenniveau ligt hierdoor een stuk lager dan in Nederland, waardoor u op een relatief voordelige manier kunt beleggen. Houd er echter rekening mee dat u geld over dient te maken naar een Amerikaanse rekening en u bij de klantenservice alleen in het Engels terecht kunt. Tenslotte heeft u bij deze manier van beleggen in Amerika te maken met het tijdsverschil.

 

Vanuit een Nederlandse bank beleggen in Amerika

Ten derde kunt u beleggen in Amerika door Amerikaanse aandelen te kopen vanaf een Nederlandse beleggersrekening. Het is in dat geval verstandig om eens naar ING te kijken, aangezien zij een internationale kostenstructuur hebben die het even voordelig maakt om aandelen Coca Cola of Microsoft in Amerika te kopen, als aandelen Akzo of Philips in Amsterdam. Wat dat betreft kunt u heel gemakkelijk beleggen in Amerika en hoeft u daarvoor niet op reis, geen sommen geld over te maken naar een internationale bank en geen rekening te houden met een eventueel tijdsverschil. Uiteraard bent u wel afhankelijk van de openingstijden Amerikaanse beurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *