Ga beleggen in aardgas!

Beleggen in aardgas

Het beleggen in aardgas heeft de laatste jaren steeds meer aandacht weten te trekken. De aardgas koers heeft halverwege 2008 een flinke piek laten zien en is daarna weer wat ingezakt. Dat neemt echter niet weg dat de koers regelmatig flink stijgt of weer daalt, waardoor het in de beide situaties mogelijk is om een koerswinst te maken. Het beleggen in aardgas behoort tot het beleggen in een grondstof, waardoor het verstandig is om er veel van aan te kopen en er vervolgens actief mee aan de slag te gaan.

 

Koers aardgas – Volatiele belegging

Het beleggen in aardgas zorgt voor een grote mate van volatiliteit, waardoor het van belang is om hier actief mee bezig te zijn en er daarnaast voor te zorgen dat u groot inkoopt. Een volatiele beweging laat veel koersschommelingen zien en zorgt er daarmee voor dat u de mogelijkheid heeft om hiervan te profiteren. Verwacht u dat de koers op zal lopen? Kies dan een ‘long’ positie in deze grondstof, door het aan te kopen. Op het moment dat de prijsstijging heeft plaatsgevonden is het van belang om het aardgas weer te verkopen.

Verwacht u aan de andere kant dat de prijs juist zal gaan dalen? Kies dan voor een ‘short’ positie. In dat geval verkoopt u het aardgas voordat u het heeft, om het later voordelig aan te kunnen schaffen.

 

Aardgas aandelen groot inkopen met hefboomwerking

Het voordeel van het beleggen in aardgas aandelen is dat u de mogelijkheid heeft om groot in te kopen. U kunt daar een aanzienlijk kapitaal voor gebruiken, maar u kunt ook gebruik maken van de hefboomwerking. Dit wordt met name binnen het forex handelen veel toegepast en zorgt ervoor dat u met een vergrotingsfactor kunt werken. Dit betekent dat u een relatief klein kapitaal nodig heeft om toch groot in te kunnen kopen. Houd er rekening mee dat de winsten op deze manier groter uit zullen vallen, maar het verlies aan de andere kant ook harder op kan lopen.

 

Relatief klein risico op beleggen in gas

In de meeste gevallen ligt het risico tijdens het beleggen in aardgas aandelen relatief laag. De aardgas koers heeft halverwege 2008 een piek laten zien en is vervolgens weer snel teruggezakt, maar verder heeft de koers zich tussen de 3 en 5 dollar bewogen. Wat dat betreft loopt u een relatief klein risico en kunt u daarmee zorgen voor een interessante belegging.

 

Online beleggen in gas als beginnende belegger

Het beleggen in aardgas aandelen is bovendien goed geschikt voor beginnende beleggers, wanneer u van plan bent om hier actief mee aan de slag te gaan. Zorg ervoor dat u de koers goed in de gaten houdt en probeer een koersstijging (of -daling) te benutten door slim in te kopen. Dankzij de volatiele koers heeft u voldoende mogelijkheden om een koerswinst te maken tijdens het beleggen in aardgas. Bij broker Plus500 is het mogelijk om online aardgas aandelen te kopen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *