Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen is erg slim om te doen en kan erg winstgevend voor u uitpakken. Eigenlijk is beleggen eenvoudiger dan de meesten denken, maar u moet wel weten wat u moet doen. Om u goed op weg te helpen geven we hier de juiste basiskennis om te gaan beginnen met beleggen.

Vergeet alle moeilijke beurswijsheden en beleggingstermen dus maar even. Tijd om te kijken hoe u succesvol kunt gaan beginnen met beleggen!

Beleggen is hot. En ook onder de jongeren wordt beleggen steeds populairder. Het geld op de bank levert ons vandaag de dag nauwelijks meer wat op. Des te meer reden om als twintiger je geld op een andere manier aan het werk te zetten. Let wel: we hebben het hier over de groep jongeren die de gewoonte heeft om geld goed te beheren.

Beleggen? Begin hier direct!

 

 

Tip: begin vroeg met beleggen!

Wanneer u eerder begint met beleggen, kan dat op langere termijn het verschil maken. Bent u bijvoorbeeld in staat om vanaf uw 20e levensjaar een bedrag van 300 euro te investeren? Wanneer u dit doet tot uw 60e levensjaar, heeft u bij een jaarlijks rendement van 8% aan het einde van de periode een bedrag van 1 miljoen euro. U kunt u voorstellen dat dit bedrag aanzienlijk kleiner is wanneer u bijvoorbeeld pas op uw 40e levensjaar begint met beleggen.

De gemiddelde twintiger beschikt over het algemeen niet over tienduizenden euro’s, maar dat is ook helemaal niet nodig. U kunt klein beginnen en groot eindigen. Wanneer een twintiger tijdig begint met beleggen, dan is de kans reëel dat er op de langere termijn een mooi rendement wordt behaald. Bovendien zijn de risico’s overzichtelijk. Tijd om daar eens wat meer over te ontdekken!

Wanneer u dus eerder begint, profiteert u nog meer van het rente-op-rente verschijnsel. Het gaat dus om het opstapelen van geld. Met een hoger vermogen kan u meer rendement maken. Ofwel, met geld kun je geld maken. Eerder beginnen met beleggen en dat dus ook langere tijd doen, zal ervoor zorgen dat het stapelen zwaarder gaat wegen. Stel dus zeker ook financiële doelen. Het helpt u om de focus te behouden.

 

Welke stappen moet u zetten om te beginnen met beleggen?

  1. De eerste stap heeft te maken met het financiële plan wat u heeft. Hoe is uw huidige financiële situatie? Staat er ergens een lening open? Zijn er studieschulden? Een rekening die in het rood staat of nog een flinke creditcard rekening waar u tegenop kijkt? Zorg dat u inzicht heeft in al deze zaken. Met andere woorden: draag er zorg voor dat u de financiële huishouding op orde krijgt. Wanneer er duidelijkheid is in de financiële toestand, kunt u de belegconstructie opzetten. Niet andersom!
  2. Mochten er schulden in het spel zijn, is het goed om die eerst weg te werken.
  3. Natuurlijk is het voor iedere twintiger verschillend waar hij of zij het geld in wilt investeren. In de hedendaagse tijd gaat er enorm veel geld om in de nieuwe technologie. Veel twintigers hebben wel affiniteit met dergelijke bedrijven. Let wel: we hebben het niet alleen over de nieuwste iPhone van Apple, maar ook over cryptocurrencies. Daarbij gaat het om digitaal geld. Het is zeker goed om u daar ook eens in te verdiepen. Verschillende beleggers verwachten dat het onze toekomst is. Met andere woorden: kijk niet naar vandaag maar de wereld van morgen.
  4. Vanuit de bovenstaande tip is het handig om het beleggen te automatiseren. Zo zorgt u voor een automatische overboeking naar de beleggingsrekening. Minder gevoeligheid betekent in dit geval dus ook minder kans op andere uitgaven. Natuurlijk is het zaak om uw uitgavenspatroon aan te passen op hetgeen u dan daadwerkelijk overhoudt om uit te geven.
  5. Wanneer de financiële situatie het toelaat, is het goed om te spreiden. Beleg niet in één aandeel, maar verspreid uw investeringen over meerdere beleggingsproducten. U spreidt zo ook het risico. Beleggen hoeft zeker niet altijd in aandelen, maar kan bijvoorbeeld ook in grondstoffen of obligaties. Goede aandelen zijn niet zomaar gevonden. Soms zijn het aandelen die anno nu nog niet zo populair zijn, maar een geweldige toekomst tegemoetzien. Het is altijd goed om een uitgebreide research te doen wanneer u wilt starten met beleggen.  

 

Waarom beginnen met beleggen?

Een leuke vakantie? Een nieuwe auto? De aankoop van een huis? Uw pensioen? Het zijn allemaal hele leuke, maar helaas ook geldverslindende projecten. Vrijwel iedereen werkt voor hun geld, opzich niks mis mee, maar hoe cool zou het zijn als u uw geld aan het werk kunt gaan zetten!

De beste manier om uw geld aan het werk te zetten is het beginnen met beleggen. Beleggen lijkt heel eng en natuurlijk crasht de beurs af en toe, maar juist zulke crashes bieden enorme kansen. Historisch gezien is het mogelijk om 6% rendement per jaar op de beurs te behalen. Lijkt dit niet veel? Dat is het zeker wel! Bekijk eens het volgende voorbeeld:

Rico is 25 jaar en beschikt over €10.000,-. Hij wil de €10.000,- op de beurs gaan beleggen om zo een leuk extra bedrag voor zijn oude dag (65 jaar) te creëren.  De €10.000,- zal in zijn leven groeien naar een bedrag van €102.857,-. (€10.000,- x 1,06 ^40 = €102.857,-). Rico behaalt dus op lange termijn een winst van €92.857,-!

Natuurlijk snappen we het als u misschien niet €10.000,- beschikbaar heeft om te beleggen. We snappen het ook als u geen beleggingshorizon van ruim 40 jaar heeft. Het is daarom natuurlijk altijd mogelijk om met kleinere bedragen voor kortere termijn te beleggen. Ook op de korte termijn bestaan er altijd leuke handelskansen die voor het oprapen liggen!

Bij onze favoriete broker is het mogelijk om met een hefboom te beleggen. Dit zorgt ervoor dat u op korte termijn met maar weinig geld toch veel koopkracht krijgt. €100,- kan op deze manier zomaar €1000,- waard worden. Winsten behalen zal op deze manier veel sneller mogelijk zijn.

 

Hoe beginnen met beleggen?

Dé plek waar u een goede start kunt maken met beleggen is bij de CFD-broker Plus500. Deze betrouwbare online broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Niet alleen kun je gebruikmaken van een levenslange demo account, je kunt allerlei beleg strategieën aan de lijven ondervinden. Na het aanmaken van een persoonlijke account kun je al starten met beleggen vanaf 100 euro.

Het is als beginnende belegger natuurlijk erg spannend om te beginnen en misschien voelt u zich nog niet helemaal op uw gemak om eigen geld in te zetten. Laat u niet bang maken door allerlei moeilijke beleggingstermen en beurswijsheden en ga gewoon beginnen met beleggen!

Het is al binnen 5 minuten mogelijk om een account aan te maken bij één van de beste brokers ter wereld. Interesse om te gaan beleggen? Volg de volgende 3 stappen en begin direct!

  1. Neem onze interessante snelcursus beleggen door.
  2. Open een gratis demo account met €40.000,- nepgeld.
  3. Stort echt geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *