Wat is alternatief beleggen en hoe kunt u dit doen?Alternatief beleggen

Een vakantiehuisje in de Zwitserse Alpen of een mooie oldtimer in de garage. Dit zijn allebei voorbeelden van alternatief beleggen. Waarom zou u dergelijke objecten als belegging aanschaffen en niet gewoon de gebruikelijke handelsproducten (aandelen, CFD’s, obligaties, etc.)?

Alternatief beleggen is vaak minder gevoelig voor dagkoersen en sentiment. Hierdoor kennen deze dus een stabieler verloop dan reguliere handelsproducten.

 

Waarom?

Vandaag de dag kent de beurs een grillig verloop. De kans op een beurscrash is hierbij altijd aanwezig. Alternatief beleggen kent vaak een vaste, intrinsieke waarde. Deze waarde is dan natuurlijk ook weer afhankelijk van de vraag naar- en het aanbod van dit object. Daarnaast hebben alternatieve beleggingen vaak ook een functionele waarde voor de gebruiker (denk aan auto of huisje).

 

Vastgoed

Vastgoed is een erg breed begrip. Enkele voorbeelden van vastgoed zijn het vakantiehuisje in de Alpen, een extra garage naast uw huis, een loods waarin u uw bezittingen kunt opstallen, etc. Wanneer u gaat investeren moet u rekening houden met de vastgoedmarkt. Afgelopen jaren hebben veel mensen de prijs van hun huis drastisch zien dalen. Bij het kopen van vastgoed is de truc om te aan te kopen wanneer de prijzen laag zijn en te verkopen als de prijzen zijn gestegen. Hier kunnen soms jaren overheen gaan. Het beleggen in vastgoed is dus ook zeker een belegging op de lange termijn.

 

Oldtimers

Onder oldtimers vallen auto’s die na verloop van tijd alleen maar meer waard worden. Denk hierbij aan een Ford Mustang uit 1967 of een MG die nog in een goed staat verkeerd. Het is hierbij ook mogelijk om een auto uit het buitenland te laten overkomen naar Nederland (Amerika kent bijvoorbeeld een groot aanbod aan tweedehands auto’s). Houd hierbij wel in de gate dat u dan ook te maken krijgt met importkosten.

 

Edelmetalen

Het kopen van edelmetalen (zilver & goud) zijn populaire goederen om in te beleggen. Beleggers die zich willen indekken tegen inflatie en waardevermindering investeren graag in edelmetalen. Het investeren in deze grondstoffen kan zowel fysiek als digitaal. U kunt echte fysieke goud- of zilverstaven in huis halen, maar u kunt ook online beleggen in de grondstoffen.

 

Andere grondstoffen

Platinum en palladium zijn beide grondstoffen met een sterk groeiende vraag. Samen met zilver hebben deze grondstoffen veel toepassingen in de industrie, bijvoorbeeld in de auto-industrie. Opkomende landen als China oefenen steeds meer vraag uit op deze grondstoffen. Het fysiek aankopen van dergelijke grondstoffen is minder gebruikelijk dan het aankopen van edelmetalen. Er is echter wel een breed aanbod van fondsen en trackers die zich richten op grondstoffen en edelmetalen. Dit maakt het mogelijk om ook in grondstoffen te kunnen beleggen.

 

Wijn

Investeren in wijn is een nog onbekende alternatieve investeringsvorm. Het deelnemen kan eenvoudig door in te stappen bij een wijnbeleggingsfonds. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om zelfstandig te gaan beleggen in wijn. Dit kan onder meer door u in te schrijven op een nieuwe wijnoogst. Door de toenemende vraag van Rusland en China, stijgt de vraag naar goede wijnen. Wijn wordt hier gezien als teken van rijkdom.

 

Plus500

Plus500 *(CFD service. 76,4% verliest geld) biedt u ook de mogelijkheid om alternatief beleggen te doen. U kunt hier onder andere beleggen in  zilver en goud, koffie, graan en allerlei andere soorten grondstoffen. Daarnaast kan er ook worden belegd in de VXX Volatility Index. Deze index weergeeft de volatiliteit van de S&P 500 index. Als belegger is het erg interessant om hier naar te kijken. Wanneer er bijvoorbeeld tijden van crisis aanbreken, zal de VXX Volatilitry Index flink stijgen. Dit was in het verleden dan ook gebeurd.

Bij Plus500 bestaan er nog heel veel andere mogelijkheden om aan alternatief beleggen te doen. Maak dus een account aan bij deze broker en zo zorgt u ervoor dat u eindelijk op een professionele wijze aan alternatief beleggen kunt doen! *(CFD service. 80,5% verliest geld)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *