Actief beleggen

Leer alles over actief beleggen en begin er zelf ook mee!

Het actief beleggen spreekt tegenActief beleggenwoordig steeds meer mensen aan, onder andere omdat we de mogelijkheid hebben om hier online mee aan de slag te gaan. Dat betekent dat het niet langer nodig is om dit uit handen te geven aan de specialisten, we kunnen hier zelf tijd en moeite in steken. Houd er overigens rekening mee dat het actief beleggen wat anders kan zijn dan het ‘zelf beleggen’. Gaat u zelf beleggen? Dan kunt u dit op een actieve of een passieve manier doen. De actieve of passieve vorm heeft vooral betrekking op de doelstellingen die u wenst te bereiken.

 

De markt verslaan

Een belangrijk kenmerk van het actief beleggen is het willen verslaan van de markt. De verschillende indices en de rest van de markt zullen zich op een bepaalde manier ontwikkelen. De historische gegevens van de verschillende aandelenmarkten laten bijvoorbeeld zien dat u op de zeer lange termijn kunt rekenen op een rendement van gemiddeld 6 – 7% per jaar. Wilt u graag meer rendement behalen, bijvoorbeeld omdat u minder tijd tot uw beschikking heeft? Dan kunt u actief beleggen om grotere winsten na te jagen, al loopt u aan de andere kant ook het risico dat het rendement negatief uit zal vallen.

 

Belangrijke technieken

Binnen het actief beleggen is het van belang om gebruik te maken van een aantal belangrijke technieken. Selecteer bijvoorbeeld specifieke aandelen, waarvan u verwacht dat ze het de komende tijd goed zullen gaan doen. Binnen een markt is er altijd sprake van een aantal aandelen dat het beter doet dan het gemiddelde, terwijl er aan de andere kant ook een aantal beschikbaar is dat het juist minder zal doen. Het is de kunst om de aandelen te selecteren die het beter dan het gemiddelde zullen gaan doen.

U kunt hiervoor ook op zoek gaan naar een fondsbeheerder die goede resultaten boekt en daarmee bijvoorbeeld positief in het nieuws komt. Bovendien kunt u op zoek gaan naar een winnende beleggingsstijl, aan de hand van ervaringen van anderen. U kunt er op al deze manieren voor zorgen dat u kunt proberen de markt te verslaan, om toe te werken naar een zo groot mogelijk rendement. Des te meer risico u neemt, des te hoger het rendement uit kan vallen. Houd er rekening mee dat het niet iedereen lukt om de markt te verslaan en dat u hierbij niet alleen afhankelijk bent van uw eigen kunnen.

 

Veel tijd en moeite

Bovendien gaat er relatief veel tijd en moeite zitten in het actief beleggen. U dient goed op de koersen van het moment te letten, aangezien de timing van groot belang is. U dient op het juiste moment te kopen of te verkopen, om er zeker van te zijn dat u een aantrekkelijk rendement kunt maken. Bent u te laat met kopen of verkopen? Dan kan uw kans snel verkeken zijn.

 

Geef een reactie

Google

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.