Verdiep u in 3D-printen en profiteer optimaal!3d printen als gouden kans

Heeft u wel eens van 3D-printen gehoord? De kans is erg groot dat u er in de komende jaren steeds meer over te weten gaat komen. 3D-printen is een nieuwe technologie die in de toekomst veel kan gaan veranderen.

Een 3D-printer is een apparaat dat in staat is om van computerbestanden driedimensionale objecten te produceren. Een 3D-printer produceert objecten door deze laag voor laag op te bouwen.

Het is natuurlijk nog de vraag hoe deze technologie zich precies zal gaan ontwikkelen en wat de precieze toepassingen zullen zijn. De verwachtingen van deze technologie zijn in ieder geval hooggespannen en in dit artikel komt u alles te weten over deze technologie en de manier waarop u erin kunt investeren. Als belegger kan het namelijk erg interessant zijn om op de één of andere manier in deze technologie te beleggen.

 

Over 3D-printen

De 3D-printtechnologie is ontstaan uit een aantal projecten van MIT in het jaar 2000. De eerste toepassingen werden uitgevoerd met metaal als “inkt”. Na verloop van tijd werd er geëxperimenteerd met andere productiestoffen zoals o.a. plastic, hout, nylon, zilver en goud. Er kwam dan ook steeds meer interesse in deze technologie en veel bedrijven begonnen het nut van 3D-printen te zien.

Een 3D-printer werkt in principe gedeeltelijk hetzelfde als een gewone printer. Het verschil is nu dat er met behulp van fijnpoeder dat bijvoorbeeld uit polyester bestaat, wordt geprint. De laagjes poeder worden met elkaar verbonden en op deze manier kan er een vaste vorm ontstaan. Doordat er laagje voor laagje wordt geprint, is het mogelijk om unieke objecten te creëren. De 3D-printer krijgt net zoals bij een gewone printer een printopdracht, alleen moet er bij de printopdracht eerst een complex computerbestand worden toegevoegd, in dit bestand staat de blauwdruk voor het object.

Momenteel is het 3D-printen nog niet erg handig in gebruik. Het is mogelijk om een 3D-printer aan te schaffen vanaf €250,-, maar de printers hebben nog geen hoge resolutie en ook de snelheid kan tegenvallen. Wanneer u iets kleins wilt laten printen zoals bijvoorbeeld een fluitje, dan zijn er nog zeker 10 minuten nodig. Bekijk ook de onderstaande video om meer informatie te krijgen over 3D-printen

 

De toekomst

Hoe 3D-printen zich in de toekomst zal gaan ontwikkelen is nog lastig te voorspellen. Experts zijn wel razend enthousiast over deze technologie en de ontwikkelingen kunnen zich erg snel opvolgen. We kennen allemaal de snelle opkomst van het internet en mobiele telefoons, een soortgelijke opmars zou 3D-printen ook kunnen maken. We weten al dat er meerdere commerciële bedrijven bezig zijn met het produceren en gebruiken van deze technologie.

3D-printen zal de internationale economie ook drastisch kunnen gaan veranderen. Op een gegeven moment kan het zo zijn dat huishoudens ook volop gaan printen. Retail en logistiek wordt dan voor een groot gedeelte overbodig. Waarom zou u nog naar de winkel gaan om uw schoenen te kopen? U kunt ze gewoon uitprinten.

3D-printen kan een grote impact gaan hebben en kan dus de volgende grote trend zijn. Als belegger is het erg verstandig om hierop in te spelen en te kijken wat er mogelijk is. Lees dan ook snel verder en koop uw eerste 3D-print aandelen.

 

Beleggen in deze technologie

Investeren in de 3D-printtechnologie kan erg interessant zijn. Er zijn meerdere bedrijven die zich bezig houden met 3D-printen en u heeft daarom ook meerdere mogelijkheden als het gaat om beleggen in deze technologie. Aandelen kopen van ondernemingen die zich met deze technologie bezig houden is de beste optie. Een aantrekkelijke onderneming waar u hierbij aan kunt denken is: 3D Systems. 3D-Systems is de bekendste beursgenoteerde onderneming in de 3D sector. Het kan dan ook erg interessant zijn om 3D-Systems op te nemen in uw portfolio.

 

Koop hier uw 3D-Systems aandelen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *