Beleggen in olieDe Baltic Dry Index (BDI) is een erg belangrijke graadmeter waar maar weinig mensen het bestaan van af weten. Het is jammer dat de meesten nog nooit van de Baltic Dry Index gehoord hebben, want dit is nou net de index die cruciaal is in lastige tijden!

Zoals u vast wel weet gaat het soms niet zo goed op de beurs. In zo’n geval kan de Baltic Dry Index wat meer licht op deze onzekere tijden werpen.

Bekijk hier de koers van de Baltic Dry Index! *CFD service. 80,5% verliest geld.

 

Wat is de Baltic Dry Index?

De Baltic Dry Index is de graadmeter voor tarieven van de scheepvaart. De koers van de Baltic Dry Index is gebaseerd op basis van de tarieven die betaald worden om grondstoffen te vervoeren. Bij de berekening, die door de Londense Baltic Exchange wordt gemaakt, wordt alleen gekeken naar de 25 drukste scheepvaartroutes. Bij grote handelsvolumes, worden ook hoge tarieven betaald. Wanneer de koers van de index daalt, betekent dit dat het volume van de wereldhandel afneemt.

De Baltic Dry Index heeft als grote voordeel dat politieke motieven geen rol spelen. De politiek, maar ook andere afhankelijke partijen hebben geen invloed op de Lonsense Baltic Exchange. De Exchange hecht namelijk erg veel waarde aan onafhankelijkheid.

 

Hoe staat de wereldeconomie er nu voor?

Als er alleen naar de Baltic Dry Index wordt gekeken, kunnen we constateren dat het erg slecht gaat met de wereldeconomie. De index staat op het laagste niveau in 5 jaar en het lijkt erop dat we nog lager kunnen. De toekomst voorspellen blijft uiteraard altijd lastig, maar als er naar het verleden wordt gekeken, is er te zien dat het inderdaad niet goed gaat. Het verloop van de koers van de index is meestal wel erg volatiel en kan per maand verschillen, maar de niveaus van de afgelopen maanden hebben we al lange tijd niet meer gezien.

Baltic Dry Index