Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Astrazeneca aandelen

Astrazeneca plc, beter bekend als Astrazeneca, is gevestigd in Verenigd Koninkrijk aan 1 Francis Crick Avenue, CB2 0AA, te Cambridge. De CEO van het bedrijf is Pascal Soriot.

 

Het Astrazeneca plc-aandeel had op 02-02-2023 een openingskoers van $63,36, de hoogste koers was $63,39 en de laagste koers was $62,52. De slotkoers was $63,15 en is daarmee met 0,65% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Astrazeneca cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Astrazeneca-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Kosten en opbrengsten $5,3 mld
Valuta USD
EBIT $3,8 mld
Fiscale datum 31-12-2020
Brutowinst $21,3 mld
Inkomstenbelasting $772,0 mln
Netto inkomen $3,2 mld
Operationele kosten $23,0 mld
Operationele inkomsten $3,6 mld
Inkomsten voor belasting $3,9 mld
Rapportagedatum 11-02-2020
Research and development-kosten $6,0 mld
Totale omzet $26,6 mld

Astrazeneca kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Astrazeneca aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Astrazeneca? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Astrazeneca-koers, de verwachtingen en toekomst van Astrazeneca en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Astrazeneca-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Astrazeneca-aandelen. Als je het Astrazeneca-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Astrazeneca Koers - Wat is de waarde van aandelen Astrazeneca

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Astrazeneca was. The stock Astrazeneca can be found of the abbreviation of the exchange is AZN.

Beurskoers Astrazeneca | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Astrazeneca verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

ASTRAZENECA verwachtingen – De toekomst van ASTRAZENECA 

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen. 

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de ASTRAZENECA verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Wat is Astrazeneca?

Een fusie tussen Astra uit Zweden en Zeneca Group uit het Verenigd Koninkrijk vormde AstraZeneca in 1999. Het bedrijf verkoopt merkgeneesmiddelen in verschillende belangrijke therapeutische klassen, waaronder gastro-intestinale, diabetes, cardiovasculaire, respiratoire, kanker en immunologie. Het merendeel van de omzet komt van internationale markten, waarbij de Verenigde Staten bijna één derde van de omzet vertegenwoordigen.

De fundamenten van Astrazeneca’s strategie zijn duidelijk. Ze richten zich op innovatieve wetenschap en leiderschap in hun drie belangrijkste therapiegebieden: Oncologie; Cardiovasculair, nier- en metabolisme; en aandoeningen van de luchtwegen. Gesteund door een wereldwijde aanwezigheid, met kracht in opkomende markten, met name China, hebben ze een portfolio van speciale en eerstelijnsgeneesmiddelen.

Wat gaat Astrazeneca doen in de toekomst?

Gedreven door innovatieve wetenschap en hun ondernemerscultuur, zijn ze gefocust op de levering van levens veranderende medicijnen die groei stimuleren en waarde toevoegen aan patiënten en de samenleving.

Ze hebben hun pijplijn getransformeerd en zijn weer gegroeid, en als resultaat van de voortdurende levering van pijpleidingen en commerciële uitvoering gaan ze nu een nieuwe fase van hun reis in. Dit is gericht op verbeterde innovatie en de levering van levens veranderende medicijnen die waarde toevoegen aan patiënten en de samenleving.

Versnel innovatieve wetenschap

Bevordering van veelbelovende pijplijnprojecten in een laat stadium met een voortdurende focus op het verzekeren van duurzame levering van nieuwe producten. Voortzetting van de volgende golf van ontwrichtende biologie met nieuwe wetenschappelijke modaliteiten, zoals ProTAC's, in vivo biologische geneesmiddelen en celtherapie; nieuwe technologieën, zoals OMICS; en nieuwe biologie, zoals het microbioom. En versnelde inspanningen op het gebied van kunstmatige intelligentie, datawetenschap en digitale technologie die nieuwe inzichten, versnelde processen en een verbeterde patiëntervaring en therapietrouw mogelijk maken.

Leiderschap leveren op gebied van groei en therapie

Astrazeneca wil groei stimuleren door succesvolle innovatie en commerciële uitmuntendheid, en de winstgevendheid maximaliseren door kosten te beheren en efficiënt te schalen terwijl we bouwen. Bovendien wil het, het hele patiënttraject beïnvloeden en verbeteren, van ziektepreventie en screening, diagnose en behandeling tot revalidatie. En samenwerken met de financiers van de gezondheidszorg om het gebruik van op waarde gebaseerde prijsoplossingen te vergroten die gericht zijn op de resultaten die hun medicijnen leveren aan patiënten en zorgstelsels.

COVID-19

Het AstraZeneca-vaccin is volledig effectief in het voorkomen van ernstige ziekten en ziekenhuisopnames, zoals mRNA-vaccins. De algemene verschillen in werkzaamheid tussen het AstraZeneca-vaccin en mRNA-vaccins zijn klein.

Desalniettemin zijn er meldingen van bloedstolsels bij sommige mensen die de AstraZeneca-Oxford-injectie kregen, wat verschillende landen, waarvan vele in Europa en ook in de Verenigde Staten, ertoe brachten om het vaccin tijdelijk te staken.

Wat kunnen we verwachten van de Astrazeneca aandelen?

Astrazeneca geeft aan dat de wereld om ons heen verandert en de ziektelast neemt toe. Ze reageren door hun focus op groei door innovatie te vergroten, meer patiëntgericht te zijn, meer te doen met technologie, digitaal en data, en meer geavanceerde wetenschap te bevorderen. Dit alles komt tot uiting in hun drie strategische prioriteiten.

Terwijl ze de volgende fase van hun reis ingaan, blijven de fundamenten van hun strategie en plannen ongewijzigd, waarbij de groei van de productverkopen zorgt voor een verbeterde winstgevendheid en het genereren van steeds meer cash.

Astrazeneca aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Astrazeneca-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Astrazeneca-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie