ASM International aandelen

ASM International werd opgericht in 1964 en is een van de aandelen die onderdeel uitmaakt van de AMX index in Nederland. Het bedrijf kent sinds 1996 een notering aan de EuroNext Amsterdam, waardoor het aandeel vanaf dat moment op een uitstekende manier vrij te verhandelen is.

ASM International aandelen

 

 

Eerder in 1981 ging het bedrijf in Amerika al eens naar de beurs, om in 1983 een tweede emissie van aandelen te doen. Inmiddels heeft ASM International fabrieken in een groot aantal verschillende landen. Hong Kong, de VS, Japan en Finland zijn hier goede voorbeelden van. Dit biedt ASM International de mogelijkheid om internationaal te opereren en er hiermee voor te zorgen dat er op verschillende fronten groei mogelijk is.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

ASM verwachtingen – De toekomst van ASM

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de ASM verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Onderzoeken en ontwikkelen

ASM International houdt zich vooral bezig met het onderzoeken, ontwikkelen, produceren en verkopen. Het gaat hierbij om apparatuur en materialen die andere ondernemingen kunnen gebruiken bij het produceren van halfgeleiderproducten. Wat dat betreft is het een onderneming die heel duidelijk binnen de zakelijke markt actief is. Gezien de relatief hoge mate van innovatie is het een onderneming die sterk afhankelijk is van de conjunctuur van het moment. Het aandeel laat relatief grote schommelingen zien en is daarmee vooral interessant op het moment dat het economisch voor de wind gaat in de verschillende landen waarin het actief is.

Financiële crisis

De financiële crisis van 2008 heeft een flinke knauw voor ASM International opgeleverd. Men kreeg er te maken met een flinke terugloop in orders, waardoor het van belang was om een nieuwe klant voor zijn ALD-technologie binnen te halen. Dit lukte uiteindelijk, waardoor ASM International de mogelijkheid had om door te blijven groeien. De ALD-technologie moet er vooral in de toekomst voor zorgen dat ASM International zich op een positieve manier kan blijven ontwikkelen. Dat neemt echter niet weg dat het een risicovolle onderneming blijft, die afhankelijk is van de economische ontwikkelingen die er plaatsvinden.

Ontwikkeling van de koers

De koers van ASM International heeft zich vanaf oktober 2012 op een heel positieve manier ontwikkeld. het aandeel wist in een paar maanden tijd te klimmen van iets meer dan €25 naar en waarde van €31. Er is echter sprake geweest van een scherpe terugval in het eerste kwartaal van 2013, waarna het aandeel te maken heeft gekregen met een aantal schommelingen. Het lijkt erop dat beleggers er op dit moment nog niet zeker van zijn of ASM International erin zal slagen om de ALD-technologie voldoende aan de man te brengen en de toekomst daarmee veilig te stellen.

ASM aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in ASM? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de ASM koers, de verwachtingen en toekomst van ASM en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in ASM aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in ASM aandelen. Als je ASM aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers ASM – Wat is de waarde van aandelen ASM?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van ASM kost. Het aandeel ASM is te vinden op de ASM, de afkorting op de beurs is ASM.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een ASM aandeel te kopen.

ASM kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een ASM aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in ASM en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van ASM. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen ASM kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

ASM aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.