AScX aandelen

AScX is de afkorting voor de Amsterdam Small Cap Index. Het is de nieuwste index van Euronext Amsterdam. Hij bestaat namelijk pas sinds 2005. De AScX wordt gevormd door 25 fondsen, van Arcadis tot Wegener. In tegenstelling tot de andere twee bestaat de AScX ook uit lokale fondsen. Deze vallen net buiten de criteria voor een toelating tot de AMX. De AScX bestaat dus eigenlijk uit een groot aantal ondernemingen uit verschillende branches.

AScX index

 

 

 

 

De AScX is de derde index van de Amsterdamse effectenbeurs. Na de AEX en AMX is de AScX de jongste index. Hierin vinden we na de eerste en tweede 25 grootste ondernemingen de derde 25 ondernemingen met de grootste marktkapitalisatie. Het betreft ondernemingen met een grote omzet in onder andere Nederland, met een notering aan de beurs. De AScX geeft aan hoe deze ondernemingen zich ontwikkelen en geeft daarmee een indruk van de economische situatie in Nederland.

 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

AScX verwachtingen – De toekomst van AScX

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de AScX verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

AEX, AMX en AScX

Nu we de AEX, de AMX en de AScX genoemd hebben, is het leuk om een vergelijking te maken. En dat doen we met het voetbal. De AEX wordt gevormd door de 25 grootste en meest verhandelbare bedrijven van Nederland. Het is de top ofwel de eredivisie. De AMX is de eerste divisie. Het is de kweekvijver met alle talenten die het al dan niet tot de AEX kunnen schoppen. De AScX is als het ware het opstapje naar de AMX.

De bedrijven

De AScX bestaat uit een groot aantal ondernemingen, binnen verschillende branches. Deze zijn over het algemeen minder goed bekend dan de ondernemingen in de AEX of de AMX. Voorbeelden van bedrijven binnen de AScX zijn: Heijmans en Binckbank. Het zijn geen ondernemingen waar veel consumenten mee te maken hebben, zoals dat met de ondernemingen binnen de AEX wel het geval is. In plaats daarvan gaat het in veel van de gevallen om ondernemingen die actief zijn binnen de bedrijfssector en daar de nodige bekendheid hebben.

De volgende ondernemingen zitten in de AScX:

AanbiederVoordelen Rating Kosten per maandMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
DEGIRO

De bekroonde online broker van Nederland & Lage kosten

Rating

9.5

Kosten per maand

Gratis

BekijkDEGIRO
 /></a><br />
<p class=
Bux Zero

Beleggen via een app

Rating

9,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkBux Zero
 /></a><br />
<p class=
Binck

Gratis € 200,- transactietegoed

Rating

8,9

Kosten per maand

€ 3,50 per maand

BekijkBinck
 /></a><br />
<p class=
Plus500

Platform voor hefboomeffecten

Rating

8,5

Kosten per maand

Gratis

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=
Freedom Finance

Expert in IPOs en beleggen

Rating

8,1

Kosten per maand

Gratis

BekijkBeleggen is risicovol
Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Minder aanzien

In vergelijking tot de AEX en de AMX kent de AScX relatief weinig aanzien. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het gaat om kleinere ondernemingen, maar ook omdat de index pas sinds 2005 bestaat. De combinatie van deze elementen zorgt er ook voor dat ondernemers hier minder vaak in beleggen.

De AScX brengt voor indexbeleggers iets meer risico met zich mee dan de AEX, aangezien er sprake is van een grotere mate van volatiliteit. Dit zorgt voor meer schommelingen in de koers. De schommelingen lijken vooral te maken te hebben met het feit dat de ondernemingen binnen de AScX iets minder stabiel zijn dan die binnen de AEX of de AMX.

Beurswaarde van de onderneming

De AScX wordt samengesteld op basis van de beurswaarde van de verschillende ondernemingen. Men kijkt daarnaast naar zowel de omzet als de verhandelbaarheid van het aandeel, aangezien dit inzicht geeft in wat de onderneming voor Nederland betekent en hoe de aandeelhouders hiermee om kunnen gaan. Vervolgens is het de beurswaarde die bepaalt welke positie de onderneming op de AScX in kan nemen.

Stand van de AScX

De AScX wordt ieder jaar opnieuw samengesteld, waardoor ondernemingen de mogelijkheid hebben om hier onderdeel van uit te gaan maken. Aan de andere kant kunnen er nieuwe ondernemingen in de lijst worden opgenomen, wanneer de marktkapitalisatie hier aanleiding toe geeft. Niet altijd is een beursgang op de AScX succesvol. Soms wordt een fonds verwijderd. Dat gebeurt meestal één keer per jaar. Dat gebeurt niet spontaan, maar wordt van te voren aangekondigd.

In bovenstaand geval gaat het al langere tijd slecht met een aandeel. U kunt dit online in de gaten houden met de koersen van de AScX. Deze koersinformatie geeft u een duidelijk overzicht van de aandelen die het al dan niet goed doen. Vervolgens kunt u dit online vergelijken met de historische koersinformatie op de website van de CFD-broker Plus500. *CFD service. 76,4% verliest geld

Het is bij Binck mogelijk om de precisie stand van de AScX te zien. Ook kunt u de koers van alle aandelen van de AScX zien, evenals de koers van de onderliggende aandelen waaruit deze index is opgebouwd. De aandelen in de AScX hebben een beperkte marktkapitalisatie, waardoor een relatief neutraal bericht voor een grote koersuitslag kan zorgen. Houd hier als belegger wel rekening mee.

Handelen in de AScX

Handelen in AScX kan zeker interessant zijn. Het is echter wel belangrijk om realtime koersinformatie te gebruiken. Pas zeker ook een technische analyse toe en kijk naar de mogelijkheden van aandelen om te groeien. Voor de actuele koersinformatie alsmede de historische informatie, kunt u een persoonlijke account aanmaken bij de CFD-broker Plus500. Registratie is helemaal gratis en het is direct mogelijk om online te gaan handelen. Dat kan al vanaf 100 euro. *CFD service. 76,4% verliest geld.

AScX aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in AScX? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de AScX koers, de verwachtingen en toekomst van AScX en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in AScX aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in AScX aandelen. Als je AScX aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers AScX – Wat is de waarde van aandelen AScX?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van AScX kost. Het aandeel AScX is te vinden op de AScX, de afkorting op de beurs is AScX.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een AScX aandeel te kopen.

AScX kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van eenAScX aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in AScX en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van AScX. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen AScX kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

AScX aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.