Google
Google

Williams percent range

De Williams percent range is een goede voorspeller!

De Williams percent range is in stWilliams Percent Rangeaat om de markt gedeeltelijk te voorspellen en daarmee aan te geven wat u kunt verwachten. Het is met geen enkele indicator mogelijk om de beurs 100% nauwkeurig te voorspellen, maar op basis van elementen als de Williams percent range kunt u in ieder geval een beter beeld krijgen van hoe de koers zich waarschijnlijk zal gaan ontwikkelen.

De Williams percent range werd uitgevonden door Larry Williams en het zijn vooral de professionele beleggers die er over het algemeen gebruik van maken. Ze zorgen er op die manier voor dat ze in een aantal gevallen al weten wat de koers waarschijnlijk zal doen.

 

Voorspellen van de koers

Het voorspellen van de koers is een belangrijke toepassing van de verschillende indicatoren die er beschikbaar zijn. Unieke situaties vallen niet te voorspellen, maar er is in een aantal gevallen sprake van patronen die we eerder al eens hebben gezien. In dat geval kunt u gebruik maken van de Williams percent range, aangezien u er daarmee voor zorgt dat u de patronen kunt volgen en u wellicht een aantrekkelijke koerswinst kunt maken. Het unieke van de Williams percent range is dat deze een kleine voorspelling kan geven over wat de koers zal gaan doen, nog voordat de beurs zich op deze manier ontwikkelt.

 

Marge van prijzen

De Williams percent range maakt gebruik van de slotkoersen van dat moment en gaat vervolgens uit van de marge van prijzen, zoals die tijdens een andere periode plaats hebben gevonden. Indien er sprake is van een patroon zal dezelfde marge plaatsvinden en zal de prijs zich op een te voorspellen manier ontwikkelen. In dat geval kan de Williams percent range uitstekend aangeven of het verstandig is om een positie in te nemen, of deze aan de andere kant juist te verkopen. De verschillen met het oog op de Williams percent range zijn klein, maar het is wel degelijk mogelijk om hiermee waardevolle voorspellingen te doen.

 

Signalen opvolgen

Het is onder andere van belang om de signalen op te volgen, die u op basis van de Williams percent range tot u kunt nemen. Geeft de Williams percent range bijvoorbeeld een score tussen de 0 en 25 aan? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om short te gaan, of uw bestaande positie te verkopen. De kans is dan groot dat de koers zal gaan dalen, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van deze trend.

Geeft de Williams percent range aan de andere kant juist een score tussen de 75 en de 100 aan? In dat geval is het omgekeerde waar en is de kans groot dat de koers de komende tijd op zal gaan lopen. U kunt hier gebruik van maken door een positie in te nemen en het aandeel of de grondstof aan te kopen.

Kijk in ieder geval altijd goed naar de mate waarin de Williams percent range oploopt, of deze aan de andere kant juist terug begint te lopen. U zorgt er op die manier voor dat u een goed beeld krijgt van de onderliggende trend, op basis waarvan u een keuze kunt maken met het oog op uw posities.

 

Hoe kunt u de indicator in de praktijk brengen?

Als u wilt gaan beginnen met het toepassen van deze indicator bij uw beleggingsbeslissingen, is het van belang om de indicator op de volgende manier in te stellen (zie printscreens). Het is uiteraard ook mogelijk om een andere periode of kleur te selecteren, aandelenkopen.nl vindt deze instellingen echter het beste toepasbaar.

Williams Percent Range

Williams Percent Range en Plus500

 

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.