Williams percent range

De Williams percent range is een goede voorspeller!

De Williams percent range is in stWilliams Percent Rangeaat om de markt gedeeltelijk te voorspellen en daarmee aan te geven wat u kunt verwachten. Het is met geen enkele indicator mogelijk om de beurs 100% nauwkeurig te voorspellen, maar op basis van elementen als de Williams percent range kunt u in ieder geval een beter beeld krijgen van hoe de koers zich waarschijnlijk zal gaan ontwikkelen.

De Williams percent range werd uitgevonden door Larry Williams en het zijn vooral de professionele beleggers die er over het algemeen gebruik van maken. Ze zorgen er op die manier voor dat ze in een aantal gevallen al weten wat de koers waarschijnlijk zal doen.

 

Voorspellen van de koers

Het voorspellen van de koers is een belangrijke toepassing van de verschillende indicatoren die er beschikbaar zijn. Unieke situaties vallen niet te voorspellen, maar er is in een aantal gevallen sprake van patronen die we eerder al eens hebben gezien. In dat geval kunt u gebruik maken van de Williams percent range, aangezien u er daarmee voor zorgt dat u de patronen kunt volgen en u wellicht een aantrekkelijke koerswinst kunt maken. Het unieke van de Williams percent range is dat deze een kleine voorspelling kan geven over wat de koers zal gaan doen, nog voordat de beurs zich op deze manier ontwikkelt.

 

Marge van prijzen

De Williams percent range maakt gebruik van de slotkoersen van dat moment en gaat vervolgens uit van de marge van prijzen, zoals die tijdens een andere periode plaats hebben gevonden. Indien er sprake is van een patroon zal dezelfde marge plaatsvinden en zal de prijs zich op een te voorspellen manier ontwikkelen. In dat geval kan de Williams percent range uitstekend aangeven of het verstandig is om een positie in te nemen, of deze aan de andere kant juist te verkopen. De verschillen met het oog op de Williams percent range zijn klein, maar het is wel degelijk mogelijk om hiermee waardevolle voorspellingen te doen.

 

Signalen opvolgen

Het is onder andere van belang om de signalen op te volgen, die u op basis van de Williams percent range tot u kunt nemen. Geeft de Williams percent range bijvoorbeeld een score tussen de 0 en 25 aan? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om short te gaan, of uw bestaande positie te verkopen. De kans is dan groot dat de koers zal gaan dalen, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van deze trend.

Geeft de Williams percent range aan de andere kant juist een score tussen de 75 en de 100 aan? In dat geval is het omgekeerde waar en is de kans groot dat de koers de komende tijd op zal gaan lopen. U kunt hier gebruik van maken door een positie in te nemen en het aandeel of de grondstof aan te kopen.

Kijk in ieder geval altijd goed naar de mate waarin de Williams percent range oploopt, of deze aan de andere kant juist terug begint te lopen. U zorgt er op die manier voor dat u een goed beeld krijgt van de onderliggende trend, op basis waarvan u een keuze kunt maken met het oog op uw posities.

 

Hoe kunt u de indicator in de praktijk brengen?

Als u wilt gaan beginnen met het toepassen van deze indicator bij uw beleggingsbeslissingen, is het van belang om de indicator op de volgende manier in te stellen (zie printscreens). Het is uiteraard ook mogelijk om een andere periode of kleur te selecteren, aandelenkopen.nl vindt deze instellingen echter het beste toepasbaar.

Williams Percent Range

Williams Percent Range en Plus500

 

Larry Williams

Door het bovenstaande krijgt de belegger inzicht in de sterkte of zwakte van een markt. De Williams Percent Range indicator werd, hoe kan het ook anders, vernoemd naar commodityhandelaar en auteur Larry Williams. Meneer Williams heeft meerdere technische indicatoren uitgevonden, maar de Williams %R is toch wel een van de meest bekende. Er wordt bij de Williams Percent Range gekeken naar een punt waarop u het beste kunt (ver)kopen. Al met al dus een interessante indicator die u goed kan helpen bij uw beleggingskeuzes.

 

Koersen van dat moment

De Williams %R gaat uit van de koersen van dat moment en combineert die met een prijsmarge uit een vergelijkbare periode. Wanneer er een patroon te herkennen is, wordt de kans ook groot dat de koers hetzelfde doet als in een voorgaande periode. De indicatoren Williams %R en Stochastic Oscillator zijn goed te vergelijken. Het enige verschil is alleen dat de Williams %R een omgekeerde schaal heeft.

 

Speculeren op koersdaling

Nu begrijpen we goed dat u nog geen beeld heeft van de uitkomsten van de Williams %R. Daarom maken we het even helder voor u. Is het namelijk zo dat de indicatorwaarden tussen de 0 en 25% zijn? In dat geval is short gaan verstandig of het sluiten van de kooppositie. Met andere woorden, er wordt dus gespeculeerd op een daling van de koers. Het houdt namelijk in dat de kans groot is dat de koers zal dalen, waardoor u optimaal gebruik kunt maken van deze trend.

 

Speculeren op koersstijging

Indien de indicatorwaarden variëren tussen de 75 en 100%, dan is het verstandig om te gaan kopen of de verkooppositie te sluiten. Met andere woorden, de handelaar speculeert hier juist op een koersstijging. Het houdt in dat het omgekeerde waar is en de kans dus groot is dat de koers de komende tijd op zal lopen. Daarbij is het ook erg belangrijk om te kijken naar het verschil waarin de indicator afloopt of oploopt. Zo zorgt u ervoor dat er een goed beeld wordt verkregen van de onderliggende trend. Op basis daarvan kunt u een keuze maken met het oog op de posities.

 

Kleine voorsprong werkelijkheid

De indicator toont dus de positie van het slot van de huidige periode binnen de marge van prijzen van een bepaalde andere periode. Hierbij vindt een berekening plaats. Vandaar dat de Williams %R in staat is om iets voor te lopen op de werkelijkheid. Let wel, het gaat om een kleine voorsprong. Laat u dus niet misleiden. Het is aan te raden om eerst eens te oefenen met Williams %R alvorens u de indicator gebruikt bij beleggen met echt geld.

 

Aantrekkelijke koerswinst behalen

Net zoals bij alle overbought en oversold indicatoren, is het verstandig om te wachten voor de prijs van het effect van richting te veranderen alvorens te traden. De Williams Percent Range heeft het vermogen om op een ommekeer in de prijs van het onderliggende effect te anticiperen. Het is een van de redenen dat deze tool populair is bij veel beleggers. Hoewel het nooit mogelijk is om de beurs 100% nauwkeurig te voorspellen, biedt de Williams %R zeker uitkomst voor de belegger. Zo kunt u wellicht een aantrekkelijke koerswinst behalen.

 

Andere technische indicatoren

Is goed te zien dat de indicator exponentieel toeneemt? Het is dan verstandig de positie ook echt te kopen. En vergeet ook zeker niet te kijken naar andere technische indicatoren evenals de manier waarop zij het koersverloop kunnen voorspellen. Plus500 is een online broker die u daar prima bij kan helpen. Hieronder vertellen we u nog wat meer over de voordelen van het beleggen bij Plus500.

 

Williams %R gebruiken

Wilt u beginnen met het toepassen van de Williams %R? De CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om allerlei handige technische analyse indicatoren te gebruiken bij het beleggen. En zo ook de Williams Percent Range. Plus500 geeft u de keuze uit een enorme hoeveelheid beleggingsproducten. Beleggen met echt geld kan daar al vanaf 100 euro. Een relatief lage inleg wanneer u dit vergelijkt met andere online aanbieders. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo account. Zo oefent u met een flink fictief vermogen en kunt u gebruik maken van allerlei handige indicatoren en grafieken.