Technologische factoren

Technologische ontwikkelingen moet u in de gaten houden!

Technologische factorenDe ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan steeds sneller. Vaak zelfs zo snel dat wij als mensen, het niet kunnen bijhouden. De afgelopen jaren is er ontzettend veel veranderd en dat zal in een nog sneller tempo doorgaan. De technologische factoren bij beleggen moet u goed in de gaten houden en u moet proberen de technologische ontwikkelingen bij te blijven.

Het is soms moeilijk voor te stellen, maar het internet bestaat nog niet zo lang. Sommige ouderen hebben soms ook moeite met het internet en de manier waarop dit allemaal werkt. Een interessant feit is ook dat smartphones pas in 2009 doorbraken en hetzelfde geldt ook voor cloud computing.

 

Beleggen doet u hier!

 

Biotechnologie en informatietechnologie

Er is bekend dat de technologische ontwikkelingen de komende jaren vooral het snelst zullen gaan op het gebied van de biotechnologie en de informatietechnologie. Bij biotechnologie moet u denken aan ontwikkelingen op het gebied van voeding (gistextracten), de farmaceutische industrie (medicijnen), de wasmiddelenmarkt (enzymen) en de landbouw (genetisch verbeterd vee).

Op het gebied van informatietechnologie moet worden gedacht aan hardware, software, chips en alles dat daarmee te maken heeft. De verwachting is dat de prijs-prestatieverhouding van informatietechnologie elk jaar zo’n 20 tot 30% zal verbeteren. Door deze verbeteringen zal de economie in staat zijn steeds efficiënter te worden.

Als belegger kan het heel interessant zijn om te beleggen in ondernemingen die technologisch gezien een streepje voor hebben. Bedrijven zoals Google en Apple zullen de komende jaren hun technologische voorsprong kunnen vergroten. Als belegger doet u er goed aan om de ontwikkelingen op het gebied van technologie in de gaten te houden. Bekijk ook de onderstaande video om meer te weten te komen over de ontwikkelingen op technologisch gebied.

 
Google