Lees hier alles over sociaal-culturele factoren!

Sociaal-culturele aspectenSociaal-culturele factoren hebben grote invloed op de bedrijfsvoering van een bedrijf. Als iets invloed heeft op de bedrijfsvoering van een bedrijf, heeft het ook invloed op uw aandelen. Sociaal-culturele factoren moet u daarom in de gaten houden. Bij het doen van een economische analyse mogen de Sociaal-culturele factoren niet worden genegeerd.

Kijk eens in uw omgeving! Er zijn zoveel verschillende culturen en deze hebben allemaal hun eigen kijk op zaken en economische ontwikkelingen. Er zijn culturen waar op een conservatieve manier naar technologie wordt gekeken en er zijn culturen waar techniek juist ontzettend wordt omarmd. Denk eens in wat dit voor een bedrijf zoals Google of Facebook betekend!

 

Begin hier met beleggen!*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Voorbeelden van sociaal-culturele factoren

Veel beleggers vinden het moeilijk om duidelijke voorbeelden van sociaal-culturele factoren te bedenken. Toch is dit minder moeilijk dan u wellicht denkt. Stel u heeft Amazon aandelen in uw bezit. Amazon is van plan om online activiteiten te gaan exploiteren in Midden-Afrika. Het is voor Amazon niet verstandig om dit door te zetten, omdat maar 10% van de bevolking over internet beschikt. Een ander voorbeeld kan bijvoorbeeld te maken hebben met eten. Kant-en-klaar maaltijden doen het niet goed bij een land dat erg culinair onderlegd is. Een bevolking die heel milieubewust is zit waarschijnlijk ook niet te wachten op een milieuvervuilend bedrijf zoals BP. Al met al zijn er talloze voorbeelden te bedenken, waarbij ondernemingen te maken kunnen krijgen met weerstand. Deze sociaal-culturele weerstand heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering en dus ook voor de aandelenkoers.

Voor meer verschillen m.b.t. sociaal-culturele factoren is het mogelijk om de onderstaande video te bekijken. De video brengt op een leuke manier verschillende verschillen naar voren.

*76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.