De technische indicator KAMA

De KAMA is een relatief onbekend onderdeel van de technische analyse, maar kan wel degelijk tot een interessant inzicht leiden. U kunt de KAMA gebruiken om een koopsignaal te ontvangen, op het moment dat de koers een positieve trend zal laten zien en u op basis daarvan een koerswinst kunt maken.

 

Gemiddelde en volatiliteit

De KAMA maakt gebruik van het gemiddelde en de volatiliteit. Dit zijn twee belangrijke factoren op zich, op basis waarvan u de mogelijkheid heeft om een inschatting te maken van de ontwikkeling van de koers. De KAMA zal het gemiddelde corrigeren met de volatiliteit en komt op die manier tot een betere inschatting van de ontwikkeling van de koers. Het is vervolgens van belang om het gemiddelde van de KAMA te nemen, om op basis daarvan vervolgens een voorspelling te doen. U kunt deze indicator gebruiken in de vorm van een visuele weergave, op basis waarvan het mogelijk is om een trend binnen de markt te herkennen.

 

Saucer

Het gemiddelde van de KAMA noemen we de Saucer en dit geeft u een interessant inzicht in de ontwikkeling van een bepaalde koers. Dit is een indicator in de vorm van een parabolische lijn, op basis van de ruwe data zoals de indicator deze verwerkt. De lijn zal boven of onder de koers liggen en u op basis daarvan een signaal tot kopen of verkopen afgeven. Het is interessant om de koers ten opzichte van deze lijn in de gaten te houden binnen de verschillende markten, waarin u een trend wenst te herkennen.

 

Slot boven de KAMA

Sluit de koers boven de KAMA? Dan is er sprake van een koopsignaal. Dit heeft te maken met het feit dat de trend opgaand is, indien de correcties niet verder komen dan de Saucer op de grafiek. U kunt op basis hiervan inschatten in welke richting de koers zich waarschijnlijk zal bewegen, waardoor u daar op in kunt spelen. Uiteraard kunt u de KAMA in de beide richtingen gebruiken. U kunt op basis daarvan een aankoopbeslissing nemen, maar u kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om juist short te gaan en daarmee in te spelen op een mogelijke koersdaling.

 

Kwantitatieve analyse

De KAMA maakt onderdeel uit van de technische analyse, meer specifiek de kwantitatieve analyse. Het is een berekening op basis van verschillende factoren, die ervoor zorgt dat u visuele informatie kunt opvragen over de ontwikkeling van een bepaalde koers. U kunt op basis hiervan de toekomst nooit perfect voorspellen, maar u kunt er in ieder geval zorgen dat u bepaalde patronen in de (recente) historie kunt herkennen. Dit geeft doorgaans een aardig beeld van wat u kunt verwachten, waardoor u daar vervolgens op de juiste manier mee om kunt gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *