Exit punt bepalen

Wat bepaald een exit punt?Exit punt

Wilt u graag daytraden en gebruik maken van een lucratieve strategie, of bent u benieuwd hoe lang u de aandelen van een bepaalde onderneming het best kunt aanhouden? Het is van groot belang om een exit punt te bepalen op het moment dat u een investering doet. Veel beleggers gaan op zoek naar het ideale entry punt, maar vergeten vervolgens dat het tevens van belang is om op tijd uit te stappen. De winsten blijven niet oneindig optellen, waardoor het na verloop van tijd verstandig is om een bepaalde winst te nemen en weer opnieuw een andere investering te doen.

 

Juiste moment van uitstappen

Het exit punt heeft betrekken op het moment van uitstappen, het verkopen van een bepaalde positie. Het kan gaan om een long positie in een bepaald aandeel, maar het is minstens zo belangrijk om een exit punt voor een short positie te bepalen. Probeer dit zoveel mogelijk vooraf te doen, door een realistisch doel te stellen. Voorkom de invloed van emoties bij het beleggen, door vooraf aan te geven welk rendement u wilt maken en wat het punt is waarop u de positie weer zal verkopen. Probeer het exit punt niet meer te veranderen, neem de informatie hoogstens mee om in de toekomst betere exit points vast te stellen.

 

Technische analyse

Het is allereerst verstandig om een technische analyse uit te voeren, op het moment dat u een exit punt wilt bepalen. Maak gebruik van software als die van Plus500 of Markets wanneer u gebruik wilt maken van forex trading, of kies voor brokers als Alex en Binck als u wilt beleggen voor op de meer lange termijn. Het is in alle gevallen onder andere verstandig om goed te kijken naar indicatoren als bollinger bands, maar ook het voortschrijdend gemiddelde, de positive volume indicator en bijvoorbeeld de rate of change momentum. Al deze elementen kunnen een eventuele trend reversal aangeven.

De trend reversal zorgt ervoor dat een koersstijging over zal gaan in een -daling, of vice versa. Het is uiteraard van belang om net voor dat moment uit te stappen, maar dit aan de andere kant niet te vroeg te doen. Doet u dit te vroeg dan valt het rendement tegen, terwijl een te lage beweging er zelfs toe kan leiden dat het rendement als sneeuw voor de zon verdwijnt. Neem de winst op het moment dat er een trend reversal aan lijkt te komen, om er zeker van te zijn dat u een aantrekkelijk rendement kunt maken.

 

Fundamentele analyse

Daarnaast kunt u de fundamentele analyse gebruiken, om voor investeringen op de meer lange termijn een exit punt te bepalen. Geeft het eigen vermogen per aandeel of de intrinsieke waarde bijvoorbeeld aan dat er sprake is van een overwaardering, of heeft u op basis van de solvabiliteit en liquiditeit het idee dat de onderneming binnenkort in zwaar weer terecht kan komen? Dan is het verstandig om uw positie te verkopen, voordat de problemen zich ontwikkelen. Wat dat betreft kunnen zowel de technische analyse als de fundamentele analyse u helpen om een exit punt vast te stellen en uit de aandelen te stappen.

 

Geef een reactie

Google