Alles over de technische indicator Enveloppen!Enveloppen

Enveloppen maken een belangrijk deel uit van de technische analyse, bijvoorbeeld wanneer u benieuwd bent naar de momenten waarop trends zich om zullen keren. Dit valt nooit helemaal perfect te voorspellen, maar u kunt met behulp van enveloppen wel bepalen of de kans hierop toeneemt. Zodra de kans groot is kunt u kopen of verkopen, afhankelijk van het moving average dat de koers op dat moment aantikt

 

Volatiliteit van de markt

De enveloppen meten de volatiliteit binnen de markt en zorgen er daarmee voor dat u een koersbeweging in kunt schatten op basis van de kans op een trend reversal. Is de kans op basis van een stijging of een daling groot dat de trend zich snel om zal keren, of is dit het moment om de positie vast te houden en op die manier een koerswinst te maken? Schat de volatiliteit in met behulp van de enveloppen en zorg er op die manier voor dat u de juiste beslissing kunt nemen.

 

Bandbreedte van de prijs

Er zit altijd een bepaalde bandbreedte in de prijs, waardoor het van belang is om de reguliere bewegingen te onderscheiden van duidelijke trends. De enveloppen geven de hoogste en de laagste bandbreedte aan, waarin de prijs zich zou moeten bewegen. Lijkt de prijs boven of onder deze hoogste of laagste bandbreedte uit te stijgen of dalen? Dan is het van belang om op basis daarvan conclusies te trekken met het oog op de positie die u op dat moment inneemt. De enveloppen kunnen u hierdoor helpen bij het voortijdig herkennen van mogelijke trend reversals.

 

Trend reversals

Deze trend reversals zijn zeer interessant, aangezien u hierdoor een dubbele koerswinst kunt maken. Zodra u verwacht dat de koers op zal lopen is het verstandig om een long positie in te nemen. Vervolgens wacht u tot het moment tot de enveloppen aangeven dat de hoogste bandbreedte van de prijs bereikt is. Dit is het moment om uw long positie te verkopen en aan de andere kant een short positie in te nemen. De koers zal zich herstellen tot de gebruikelijke waarde, waardoor u een dubbele winst heeft kunnen maken. Uiteraard kunnen ook de omgekeerde trend reversals u op deze manier een koerswinst opleveren.

 

Bereken de banden

U kunt de enveloppen gebruiken binnen de online software waar u gebruik van maakt, al kunt u ze natuurlijk ook zelf berekenen. In dat geval heeft u in ieder geval het Moving Average nodig, net als de periode waarin u wenst te kijken en de waarde van de verschuiving ten opzichte van het gemiddelde. Dit laatste meet u in pips of basispoints en drukt u uit in X/1000. Bereken de bovenste band door het Moving Average te vermenigvuldigen met 1 + X/1000. U kunt de onderste band berekenen door dit laatste onderdeel te vervangen door 1 – X/1000.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *