Verdiep u hier in de economische analyse!economische analyse foto

Of u nou een korte- of een lange termijn belegger bent, het is belangrijk om wat algemene basiskennis over de economie te hebben en de manier waarop de wereldwijde economie zich in de toekomst gaat ontwikkelen. De economische analyse gaat hierop in. Voor de duidelijkheid, er bestaan dus drie analysevormen, namelijk:

 

De economische analyse

Het is verstandig om u als belegger eerst te verdiepen in de economische analyse, omdat deze het meest algemeen en ook het meest eenvoudig te begrijpen is. De economische analyse gaat in op macro-economisch vlak en kijkt dus naar het grotere plaatje. Hoe zit onze economie in elkaar? Waar kunnen we de komende jaren groei verwachten in beroepsbevolking? Welke valuta gaat het goed doen en hoe gaat de technologie onze economie veranderen? Dit zijn vragen die bij de economische analyse worden beantwoord. We zullen op de economische analyse ingaan middels het DESTEP-model. Het DESTEP-model gaat in op de volgende punten:

We willen u eerst nog wel wat meer basiskennis meegeven, voordat u naar het demografische gedeelte van deze analyse gaat. Kom er in de onderstaande video’s achter hoe de reële en de financiële economie in elkaar zit en hoe geld uit het niets wordt gecreëerd. De video over exponentiële groei is ook een eyeopener. Het zal u allemaal verbazen!

 

Hoe werkt de reële en financiële economie?

 

Hoe wordt geld gecreëerd?

 

Hoe werkt exponentiële groei?

 

Hoe zit het met de rente?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *