Ecologische factoren

Lees hier alles over de ecologische aspecten bij beleggen!

Ecologisch beleggenHet milieu en alles dat hiermee te maken heeft is iets dat vaak niet hoog op het lijstje van beleggers staat. Begrijpelijk, maar tegelijkertijd is het ook goed om hier als belegger soms bij stil te staan. De ecologische aspecten bij beleggen zijn onbewust toch van groot belang bij beleggen. Denk bij ecologische factoren aan:

  • Het weer
  • Het klimaat
  • Energiebronnen
  • Natuur en landschap
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In oktober 2014 zijn de lidstaten van de Europese Unie het eens geworden over een aantal klimaat- en energiemaatregelen. De belangrijkste punten hierbij zijn dat de CO2-uitstoot moet worden teruggebracht en dat er meer duurzame energie moet worden gewonnen. In 2030 moet de CO2-uitstoot met ten minste 40% zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. Dit zijn dus ambitieuze plannen die ook gevolgen zullen hebben voor het bedrijfsleven en voor u als belegger.

Denk bij zulke gevolgen aan beperkingen die overheden kunnen leggen op ondernemingen m.b.t. CO2-uitstoot. Denk ook aan sectoren of ondernemingen die subsidies kunnen krijgen om zo meer duurzame energie te genereren. Als belegger is het verstandig om hier rekening mee te houden. Als u gaat beleggen kan het de moeite waard zijn om te kijken naar de CO2-uitstoot die een onderneming creëert. Het zou niet fijn zijn als de onderneming waar u in heeft belegt een beperking opgelegd krijgt.

 

Uitputting van grondstoffen

De economische groei is de afgelopen decennia gigantisch geweest en de consumptie van goederen en diensten is flink toegenomen. Tegelijkertijd is vervuiling en uitputting van natuurlijke bronnen toegenomen. Uitgaande van een negatief scenario zal zilver binnen 17 jaar uitgeput zijn. Olie zal binnen 37 jaar ook aan zijn laatste reserves zitten. Het is als belegger daarom de moeite waard om bijvoorbeeld in zilver te gaan beleggen. Bekijk wat hier de mogelijkheden voor zijn en verdiep u erin! De ontwikkelingen m.b.t. grondstoffen zoals olie hebben grote invloed op Shell en andere oliegerelateerde aandelen. Bekijk vooral de volledige lijst om hier meer inzicht in te krijgen.

Uitputting grondstoffen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google