Demografische factoren

Demografische factoren beleggenLees hier alles over demografische factoren!

Demografische factoren bij het beleggen zijn aanwezig en mogen niet worden onderschat. Bij demografische factoren moet bijvoorbeeld worden gedacht aan trends zoals de vergrijzing. De beroepsbevolking wordt steeds kleiner en de verhouding tussen oude en jonge mensen zal langzaam aan steeds schever groeien.

In dit artikel wordt ingegaan op de demografische factoren bij beleggen en de manier waarop u hier rekening mee kunt houden. Maak ook gebruik van onze voorbeelden om beter te begrijpen hoe demografische factoren uw beleggingen kunnen beïnvloeden en hoe u hier van kunt profiteren. Denk bij demografische factoren aan:

  • Groei en omvang van de bevolking
  • Verhouding stad-platteland
  • Leeftijdopbouw
  • Grootte van de huishoudens
 

Voorbeelden van demografische factoren bij beleggen

Een vergrijzende bevolking is een hele belangrijke trend die ook invloed heeft op uw beleggingen. Als voorbeeld kan bijvoorbeeld de drankindustrie worden genomen. Er is bijvoorbeeld bekend dat oudere mensen eerder wijn dan bier drinken. Voor een onderneming zoals Heineken is dit dus iets om in de gaten te houden.

Het is ook bekend dat ouderen meer kwaaltjes krijgen en bijvoorbeeld een bril nodig hebben. Laten er nou net ondernemingen zijn zoals Grandvision. Grandvision is de moedermaatschappij van onder andere Pearle opticiens. Een goede koopkans is dus wellicht Grandvision? Bekijk vooral de balans, winst- en verliesrekening enz. op onze pagina over Grandvision om meer te weten te komen over deze onderneming.

Oudere mensen zijn (op dit moment) minder snel geneigd om met een smartphone rond te lopen. Dit heeft dus ook zo zijn invloed op aanbieders zoals KPN en Vodafone. Hoe dan ook een vergrijzing heeft grote gevolgen voor verschillende ondernemingen. Neem ook de onderstaande rapporten door om meer inzicht te krijgen in de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van demografie in Nederland.

Rapport: Vergrijzing en Woningmarkt

 

Rapport: Demografische krimp in Nederland

 

Rapport: Ruimtelijke verkenning

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google